Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool

Embed from Getty Images

United vann klart i söndagens hatmötet mot Liverpool hemma på Old Trafford. 3-0 speglade knappast matchbilden, men vad gör det när trepoängarna fortsätter att trilla in på kontot?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
9,5

Fantastisk, ännu en gång. Varvade mindre spektakulära räddningar (bra positionsspel) med rena fantomparader och nollan är i princip helt och hållet hans förtjänst. Sterling och Balotelli lär ha drömt mardrömmar om spanjoren i veckan.

Phil Jones
6

Varnad. Utbytt´. Ringrosten lyste igenom emellanåt och tajmingen fanns inte riktigt där. Räddades av DDG vid några tillfällen. Vi har dock överseende och är glada att få se Jones tillbaka på planen. Hur länge återstår att se.

Michael Carrick
7,5

Skötte sig utmärkt som mittback med ett lysande positionsspel. Påverkade dessutom anfallsspelet genom uppspelen som hade en mycket låg felprocent.

Jonny Evans
5,5

Varnad. Samma känsla som med Jones, vilket givetvis också i hans fall är förståeligt. Stod för en makalöst huvudlös bakåtpassning som sånär kostade laget ett baklängesmål. En kombination av fin spelförståelse av DDG och Liverpools oskärpa räddade Evans den gången.

Antonio Valencia
6,5

En assist. Vi fick se en glimt av den gamle Valencia när han lekande lätt sprang ifrån inte mindre än tre motståndare med en och samma touch inför 1-0-målet. Inspelet snett inåt bakåt höll också hög klass. Inte lika involverad efter den lovande starten och gick dessutom bort sig i markeringsspelet någon gång före paus.

Marouane Fellaini
6

Varnad. Återigen bollvinnare på mittfältet. Återigen för dålig i passningsspelet.

Juan Mata
7

Ett mål. En assist. Mata gjorde det bra när han väl fick komma rättvänd på offensiv planhalva, vilket skedde ett par gånger till följd av ett lyckat omställningsspel. Just detta renderade i en assist. Målet kom däremot till efter en påpasslig placering i straffområdet. Det bör möjligen tilläggas att målet, i och med RvP:s skarv, borde ha dömts bort för offside.

Wayne Rooney
7,5

Ett mål. Varnad. Utbytt 78´.. Han får säga vad han vill, men insatser som dessa får mig övertygad om att Rooney trivs på mittfältet. Där bidrar han med sin pondus, rörlighet och säkerhet i passningsspelet. Avslutet vid ledningsmålet var mycket distinkt.

Ashley Young
6,5

Utmärkte sig genom fint förarbete till 2-0-målet.

Robin van Persie
7,5

Ett mål. En assist. Äntligen börjar vi känna igen honom. Betydligt rörligare och mer involverad i spelet. Noterades dessutom för två poäng, vilket alltid är viktigt för en målskytt (även om assisten borde ha dömts bort och målet kanske inte krävde den största av prestationer).

James Wilson
6

Utbytt 71´.Gick före Falcao pga sin fart, men vi fick inte se särskilt mycket av den och Wilson var tämligen osynlig matchen igenom.

Ander Herrera
n/a

Inbytt 71´. Gjorde ett mycket fint inhopp och om han inte finns med mot Villa på lördag, förslagsvis istället för Fellaini, så förstår jag ingenting.

Radamel Falcao
n/a

Inbytt 78´. Fick bara knappa kvarten på sig och vi får se hur länge han grejar att sitta bänkad. Wilson gjorde ju ingen jätteinsats så mycket talar för att colombianen startar på lördag.

Phil McNair
n/a

Inbytt 89´. Ett sent men ett, för självförtroendet, förmodligen inte oviktigt inhopp. Detta med tanke på prestationen senast som ledde till att han byttes ut i halvtid.