Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United vidare i FA Youth Cup

United är vidare till den fjärde omgången i FA Youth Cup efter att ha besegrat Bury på Old Trafford. United dominerade stort men fick nöja sig med 1-0 efter att Zac Dearnley gjort matchens enda mål i minut tolv framspelad av nyförvärvet Timothy Fosu-Mensah.

United var inledningsvis numret för stort för Bury som hade svårt att hänga med United. Efter tolv minuter slog Fosu-Mensah en djupledsboll mellan mitt- och ytterback som Dearnley var först på och från dålig vinkel smällde han upp 1-0 i första krysset inför 2131 åskådare.

United fortsatte dominansen, men hade svårt att få utdelning på sina chanser efter svaga avslut. Rashford klackade snyggt in 2-0, men blev korrekt avblåst för offside.

I den andra halvleken fortsatte United att skapa chanser, men ju längre tiden gick ju mer kom Bury in i matchen då det bara skiljde ett mål lagen emellan. United spelade stundtals ofokuserat i den andra halvleken och Bury var långt ifrån ofarliga. Men det var ändå United som hade de bästa målmöjligheterna, bland annat hann både Riley och Redmond med att missa frilägen innan domaren blåste av matchen.

United vann men övertygade inte. Det är ett relativt färskt lagbygge i dessa sammanhang och endast fyra spelare har tidigare erfarenhet av Youth Cup-spel. United saknar just nu en renodlad striker också och man har förtvivlat svårt att göra mål på sina chanser. Annars såg nye Fosu-Mensah bäst ut i United, en fysisk mittfältare med bra passningsspel. Oliver Rathbone var bra i sitt inhopp också. I fjärde rundan ställs man emot Hull City, även det på hemmaplan.

Manchester United – Bury 1-0 (1-0)

Uniteds mål: Dearnley (12)
United: Henderson – Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson – Fosu-Mensah, Redmond – Riley, Gribbin (Scott 83), Dearnley (Rathbone 83) – Rashford