Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 enkelt vidare i FA Youth Cup

United tog sig enkelt vidare i FA Youth Cup efter att ha besegrat Hull på Old Trafford med 3-0 efter två mål av Callum Gribbin och ett av Zac Dearnley. United var totalt överlägsna från start till slut och siffrorna borde varit det dubbla.

United inledde med mycket bollinnehav men de stora chanserna lyste med sin frånvaro. Förutom en räddning på mållinjen så började United inte skapa chanser förrän på stopptid i den första halvleken där United hann träffa både ribba och stolpe på kort tid men 0-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken orkade inte Hull stå emot men det var något turliga mål som United slog till med. Ett inlägg från Dearnley tog på en försvarare och gick i en båge över Hullmålvakten och gav 1-0 till United efter en timmes spel.

Zac Dearnley gör 1-0 för United.

Kort där efter får United ett bra frisparksläge och Gribbin stegar fram och sätter bollen i mål, via en touch från en i muren som ger bollen en extra skjuts in i mål.

Gribbin slår frisparken i mål.

3-0 gör samme Gribbin när han fem minuter senare dribblar sig in i straffområdet och sätter in den lågt vid första stolpen.

United hade massvis med chanser och massvis med skott i målramen men 3-0 blev slutresultatet.

United hade en lugn dag och fick mycket tid på sig. Alla gjorde förstås en bra match men Timothy Fosu-Mensah stod ut med starkt bollvinnande och ett välvårdat passningsspel samtidigt som han hotade med skott och fysik. Han ser onekligen mycket spännande ut och är dessutom ett år yngre än de flesta. En gigant på innermittfältet. Även tvåmålsskytten Gribbin imponerade med ett elegant spel. Försvaret var säkert och höll sin sjätte raka nolla och Hull var aldrig nära att spräcka målnollan.

United möter nu Tottenham eller Wolverhampton borta i den femte rundan där United hoppas få tillbaka en av lagets absolut bästa spelare från skada i Demetri Mitchell.

Manchester United – Hull 3-0 (0-0)

Uniteds mål: Dearnley (59), Gribbin (63, 68)
United: Henderson – Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson – Riley, Fosu-Mensah, Redmond (Rathbone 87), Gribbin (Hamilton 87), Dearnley (Scott 79) – Rashford