Spelarbetyg: West Ham – United

United fick 1-1 i London mot West Ham efter en kvittering på tilläggstid av Daley Blind. Matchen kunde ha varit död och begraven redan i halvtid, sett till Uniteds bedrövliga insats i den första halvleken. United briljerade heller inte andra halvlek, men skapade ändå tillräckligt många klara chanser för att med normal effektivitet vinna matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 7,5
De Gea verkade ha satt vänsterskon på högerfoten för hans passningsspel var minst sagt suspekt. Men i det egentliga målvaktsspelet visar han som så ofta att han är en fantastisk målvakt. Får halvsvåra räddningar att se rutinmässiga ut och räddningen på Nobles skott är i slutändan en poängräddande räddning.
Antonio Valencia 6
West Ham hade till synes kollat i statistiken och konstaterat att Antonio Valencias inlägg är ofarliga. För han fick gång på gång ta sig fram längs högerkanten till synes obehindrad. Tyvärr var hans inlägg just ofarliga. Givet lägena han får och tiden han får på sig ska han lämna en sån här match med ett par assist. Defensivt gör han generellt en bra insats, men lite för ofta bestämmer han sig för att dra ner motståndaren när han inte är riktigt vet hur han ska agera. Och West Hams mål kommer också på en Valenciaorsakad, tämligen onödig, frispark.
Phil Jones 5,5
Springer runt lite halvt förvirrad och är också halvt förvirrad på det insläppta målet.
Marcos Rojo 6,5
Varnad. Det var mycket kamp för Rojo och det gillar han ju, även om han den här gången var handikappad av att Clattenburg tyckte att det var legitimt för motståndarna att sparka ner Rojo. Blir också varnad för att han blir nersprungen bakifrån. Är ibland felplacerad och skulle genast bli ett par klasser bättre med en Rio Ferdinand-typ som mittbackskollega.
Luke Shaw 6,5
Utvisad 90+4. Lite överilad när han drar på sig sin andra varning och det innebär att missar chansen att få lite kontinuitet på vänsterbacksplatsen. Annars var det en positiv insats från Shaw, som framför allt skötte sina defensiva uppgifter med bravur. Lite mindre offensivt utrymme än Valencia, men lyckas åtminstone pricka en medspelare på ett inlägg.
Daley Blind 6,5
1 mål. Missar fler passningar än vi är vana vid och vinner färre bollar än normalt. Men det är inte så konstigt att han får en tuff dag på jobbet när han är ensam på det centrala mittfältet. Ska förstås ha beröm för målet, som är hans andra i United och också hans andra kvitteringsmål sent i en bortamatch.
Wayne Rooney 5
Varnad. Är ingen central mittfältare och visar det igen. Vad ser Van Gaal som vi andra inte ser?
Adnan Januzaj 5,5
Utbytt 72. Januzaj är också felpositionerad och det syns att han inte är bekväm i sin roll. Det funkar i en match mot Leicester där United har 65 procent av bollinnehavet. I en tuff bortamatch blir hans brister tydligare, men han försöker åtminstone, får fram någon hygglig passning och har några skottförsök.
Angel Di Maria 4,5
Inte alls bra. Inledde Unitedkarriären då han spurtade fram längs vänsterkanten och gjorde livet surt för motståndarna. Testades sedan, utan framgång, som anfallare och testas nu som nummer 10 och inte heller där tycks han komma till sin rätt. Min känsla är att både Di Maria och Januzaj hade varit bättre om de hade bytt position igår.
Robin van Persie 5
Samarbetet mellan Van Persie och Falcao fungerar inte sägs det ofta, men igår bjöd de faktiskt varandra på varsitt friläge och med normalt agerande i avslutningarna hade de båda lämnat matchen med ett mål och en assist. Hade vi vunnit den här matchen med typ 3-0 hade jag nog varit mer positivt inställd till Van Persies insats och pekat på att han åtminstone skapade chanser. Men i en tuff bortamatch måste man ta vara på chanserna man får och ett par av Van Persies avslutningar är direkt svaga.
Radamel Falcao 5
Utbytt 90+5. Nej, Falcao ser fortfarande inte ut som en världsklassanfallare och han är fortfarande för dålig när chanserna dyker upp. I inledningen av Unitedkarriären levererade han en del mål och assist trots att spelet inte flöt, men nu har även poängproduktionen stannat av. Han är fortfarande inte vår spelare och det är svårt att motivera ett köp efter säsongen. Det är förvisso fortfarande möjligt att han hittar tillbaka till toppformen men för varje dag som går minskar sannolikheten.
Marouane Fellaini n/a
Inbytt 72. Jag hade räknat med att Fellaini skulle ha varit given i startelvan den här matchen och hans inhopp pekar på att United hade varit bättre om han hade startat.
Chris Smalling n/a
Inbytt 90+5.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS