Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa

Embed from Getty Images

United vann med 3-1 mot Aston Villa efter två mål av Herrera och ett av Rooney. Nedan följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Borde kanske ha haft baklängesmålet, men var inte den största boven i det dramat. Stod sysslolös under långa stunder.
Antonio Valencia 7
Kom med framåt mer i den andra halvleken och hade några fina samarbeten med Mata. Hade kunnat noteras för en assist om Fellainis skärpa hade varit på topp.
Phil Jones 6
Antalet Villa-anfall var lätträknade och backlinjens främsta uppgift var att sköta uppspelen, vilket de gjorde bra. Det såg dock lite darrigt ut under de få anfall som gästerna mäktade med.
Marcos Rojo 6
Se ovan. Var därutöver nära att bli målskytt ett par gånger och distansskottet i mitten av den första halvleken var särskilt vasst. Inte helt lyckosam vid reduceringsmålet.
Daley Blind 8,5
En assist. Riktigt, riktigt bra insats av holländaren som ser ut att trivas som högerback. Säkerheten själv i passningsspelet och öppnade dessutom upp genom sina överlappningar.
Michael Carrick 7
Säker och trygg som vanligt, vilket bidrog till att Uniteds kontroll över matchen var total. Stannade kvar och var spelbar vid rätt tillfällen, vilket gjorde att Blind och Valencia kunde gå framåt utan att behöva oroa sig.
Juan Mata 7,5
En assist En bra match av Mata som fick förnyat förtroende från start och numera är en av de spelare som känns mest gjuten i en startelva. Ser ut att trivas med 4-1-4-1-uppställningen och utmärkte sig, förutom assisten, genom några fina samarbeten med Valencia.
Ander Herrera 9
Två mål. Går från klarhet till klarhet och det känns som att han bara blir bättre ju längre våren lider. Förutom målen (särskilt det första avslutet höll hög klass) så bidrog Herrera bland annat med ett snabbt och säkert passningsspel och väl avvägda löpningar.
Marouane Fellaini 6
Utbytt 77´. Gjorde väl inte bort sig, men det var inte afro-tankens dag helt enkelt och han kom fel in i en hel del situationer som hade kunnat sluta med mål.
Ashley Young 6,5
Utbytt 70´. Var pigg och inte långt ifrån att bli målskytt mot sin gamla klubb, men hans skott utifrån smet förbi utanför stolpen. Goda samarbeten med Blind, men inläggen höll en för dålig nivå.
Wayne Rooney 7
Ett mål. Var egentligen inte särskilt lyckad spelmässigt, men konstmålet gör att betyget höjs ett snäpp. Beslutsamheten när han jobbade fram 4-3-läget som bäddade för Herreras 3-1-mål imponerade också.

Inhoppare

Angel Di Maria n/a
Inbytt 70´. En assist. Såg bättre ut än vad han har gjort det senaste. Bidrog med sin fart och gjorde det bra i förarbetet till Rooneys balja.
Falcao n/a
Inbytt 77´. Stod och sov vid en hörna, vilket ledde till att Bentekes fick möjlighet att näta.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS