Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Topp fyra i praktiken klart; United tredje mest värdefulla; Carrick missar resten av säsongen

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2015-05-10,
19.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Topp fyra i praktiken klart – United till Champions League-kval

Liverpool spelade idag 1-1 borta mot Chelsea, vilket innebär att Manchester United som sämst kommer att sluta fyra i ligan den här säsongen. Ja, i teorin kan Liverpool fortfarande gå förbi, men United har överlägsen målskillnad så i praktiken är det avgjort.

Nu tittar vi uppåt och där finns tyvärr inga realistiska möjligheter. Om vi leker med tanken att United vinner sina två avslutande matcher så krävs det ändå att Manchester city eller Arsenal kollapsar för att United ska gå förbi. Arsenal behöver bara fyra eller fem poäng på tre matcher (slutar både United och Arsenal på 74 poäng blir det en jämn målskillnadsaffär, just nu med fördel Arsenal, men scenariot innebär ju att United tar in några mål). Manchester city har överlägsen målskillnad mot United och behöver därför bara en enda poäng på de två sista för att säkra en topp tre-placering.

Det innebär alltså att United slutar fyra i ligan och i augusti får kvala till Champions League. Den 7 augusti är det lottning, den första matchen spelas 18/19 augusti och returen spelas en vecka senare.

Mats har gått igenom de potentiella kvalmotståndarna på bloggen. Här kan jag som den besserwisser jag är konstatera att United kommer att vara seedade i kvalet, tillsammans med fyra andra lag. Bert Kassies är världsledande på Uefakoefficienter och har på sin hemsida den aktuella klubbrankingen. Bayer Leverkusen kommer också att seedas i lottningen, liksom den spanska fyran (om Sevilla vinner Europa League och dessutom slutar fyra i ligan blir det inget spanskt lag i kvalet, då de i så fall går direkt in i gruppspelet). Shakhtar Donetsk och Napoli är också lag som garanterat kommer att vara seedade ifall de är med i kvalet.

Därefter blir det för många om och men för att det ska vara meningsfullt att försöka lista ut motståndare.

Publicerat:
2015-05-10,
17.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Memphis tackade för sig med frisparksmål

Memphis Depay spelade idag sin sista hemmamatch för PSV och han avslutade på bästa sätt med ett vackert frisparksmål.

Memphis mål innebar 1-0 och PSV vann till slut med 2-0 mot Heracles. Memphis blev utbytt i slutskedet för att få ta emot publikens ovationer. Han hyllades också med en stor banner på läktarna.

Publicerat:
2015-05-10,
17.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guard of honour på Stamford Bridge

Publicerat:
2015-05-10,
16.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Sherwood hotar Cleverley

Tim Sherwood har ett tydligt besked till Tom Cleverley: Skriv på kontraktet, annars får du inte spela i cupfinalen.


(Ja, Sherwood skämtar givetvis.)

Publicerat:
2015-05-10,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Thorpe: Nästa steg är a-lagsfotboll

Uniteds U21-kapten Tom Thorpe berättar att nästa steg i utvecklingen är a-lagsfotboll, antingen i United eller på lån.

Jag tycker att det nästa steget givetvis är a-lagsfotboll. Det är klart för vem som helst. Fakta är att jag har spelat i reserverna ett tag, jag har varit kapten för reserverna, så det är naturligt att det är nästa steg för mig att ta.

Du har konversationer med din tränare och din manager och du vill veta dina tankar på hur de ser dig och var de ser att du passar in i laget.

Thorpe säger också att han inte vill forcera fram ett lån, då möjligheter kan dyka upp i United och att det är positivt att Louis van Gaal skickar ner a-lagsspelare i matchbehov till U21.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2015-05-10,
16.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday Times: Clyne nära United

Sunday Times, i en osignerad artikel, rapporterar att Manchester United är i långt gånga förhandlingar med Southampton om en värvning av högerbacken Nathaniel Clyne. Tidningen skriver att Clyne, som har ett år kvar på sitt avtal, kommer att kosta United 18 miljoner pund.

Vidare ska United ha ett avtal klart för Dortmunds Ilkay Gundogan.

Publicerat:
2015-05-10,
16.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-10,
16.44
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2015-05-10,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chelsea engelska mästare, QPR och Burnley degraderade

Förra veckan missade vi att notera att Chelsea är engelska mästare säsongen 2014/15 så vi passar på att göra det nu istället. Det var förstås en välförtjänt seger. Nästa säsong räknar vi med en jämnare och bättre liga.

Den här helgen har Premier League tappat både Burnley och Queens Park Rangers, som båda har spelet in för få poäng för att få vara kvar. På återseende skulle man kunna säga, men åtminstone QPR lär inte återvända inom kort.

Ytterligare en klubb ska ner och det ser ut att bli Hull, som har två poäng upp till säker mark. Det låter ju inte övermäktigt med tanke på hur bisarrt dåliga Newcastle är just nu, men Hull avslutar mot Tottenham borta och Manchester United hemma, så det blir tufft att ta poäng. Hull har för övrigt haft en extremt svår avslutning – under de sista nio omgångarna har de spelat mot sju av de åtta bästa lagen i ligan.

Publicerat:
2015-05-10,
10.50
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-05-09,
21.37
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-09,
21.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-09,
15.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 avslutade med förlust

Uniteds juniorlag avslutade idag säsongen med att förlora med 4-2 borta mot Middlesbrough. Av olika anledningar tvingades United ställa upp med ett orutinerat lag, så förlusten var ingen överraskning. Tyler Reid och Callum Gribbin gjorde Uniteds mål.

United kan som bäst sluta trea i serien och som sämst femma, beroende på hur det går för West Brom och Chelsea i deras avslutande matcher.

Publicerat:
2015-05-09,
15.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Inte aktuellt att sälja namnrättigheterna för Old Trafford

Mark Ogden rapporterar i Telegraph att det i dagsläget inte är aktuellt för Manchester United att sälja namnrättigheterna till Old Trafford. Trots att en försäljning av namnrättigheterna skulle kunna inbringa 20 miljoner pund per år ska Glazerfamiljen inte överväga detta.

Synd bara att de inte övervägde att inte köpa klubben för lånade pengar.

Publicerat:
2015-05-09,
15.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini i tårar när Moyes lämnade

När [Moyes] lämnade var jag ledsen. […] Sedan kom jag till matsalen [på Carrington] och jag såg honom i sin kostym snarare än hans träningsoverall. Jag sa till mig själv: ‘Det här är slutet’.

Det var konstigt. När jag hade ätit kallade han mig till sitt kontor och han berättade nyheten för mig. Det här är fotboll. Det var tårar. Det här är normalt. Jag är en människa. Jag arbetade med honom i sex år. Han var inte en andra far, men nästan. Han hjälpte mig mycket.

Marouane Fellaini pratar också om förvandlingen från syndabock till startspelare och att han visste att det skulle bli svårt under Louis van Gaal.

Under min första säsong i Manchester presterade inte laget och jag var syndabocken. Allting var Fellainis fel. Om du lyssnar på allt det här sjunker du. Det förstörde mig på varje sida.

Jag visste att det skulle vara svårt när [Van Gaal] kom eftersom jag var syndabock förra säsongen. Så jag sa till mig själv att jag inte hade något att förlora. Jag hade ett snack med honom i början på säsongen, efter min återkomst från VM. Han sa till mig att det var många spelare i min position och att det var upp till mig att visa vad jag går för.

Efter några träningar kände jag att saker gick bra. Han testade mig. Han satte mig mot spelare som kunde göra saker svåra för mig, små, livliga spelare. Antingen en mot en eller i grupper om fyra. Han observerade mig i de matcherna och tittade på videor också.

Citat: Theguardian.com

Publicerat:
2015-05-09,
14.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-09,
14.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao kan bli tillgänglig till reapris

Radamel Falcao kan kanske ha en framtid i Manchester United trots allt. Tidigare i veckan rapporterade vi om ett potentiellt halvårslångt lån i början på nästa säsong och nu skriver Mark Ogden i Telegraph att Falcao kan bli tillgänglig till reapris. Anledningen till detta är att Monaco är en av klubbarna som har drabbats av financial fair play-restriktioner.

Publicerat:
2015-05-09,
14.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Andy Green om Glazers

Publicerat:
2015-05-09,
14.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Henriquez bekräftar permanent flytt till Zagreb

Angelo Henriquez ska i chilensk radio ha bekräftat att han inte kommer att återvända till Manchester United när hans låneavtal med Dinamo Zagreb löper ut i sommar. Den chilenska anfallaren ska istället ha skrivit på ett femårskontrakt med Dinamo Zagreb.

Publicerat:
2015-05-08,
19.25
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-08,
17.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-08,
17.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Fredagens presskonferens

Publicerat:
2015-05-08,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick borta resten av säsongen

Louis van Gaal fortsätter att leverera dåliga skadenyheter. Nyckelspelaren Michael Carrick kommer att missa resten av säsongen.

Carrick är inte tillgänglig, det är allvarligare än vi trodde. Vi försökte allting men nu måste vi tänka på nästa säsong. Han ska inte spela något mer den här säsongen. Det är bättre nu för honom att fokusera på nästa säsong och vara redo för att börja.

När man ser statistiken är det tydligt att han är en väldigt viktig spelare, men det är också eftersom vi bara har en sittande mittfältare för högersidan. Det är vad jag har sagt redan hela säsongen, att vår trupp inte är balanserad. Och jag vill återställa det under nästa transferperiod. Livet slutar inte vid 34 men för en professionell fotbollsspelare är det nära. Det är därför jag måste handla igen i den positionen.

I övrigt finns det en viss ljusning bland de skadade. ”Evans och Shaw kan spela fotboll eller matchen.” Van Gaal är dock noga med att påpeka att Evans saknar matchrytm. Marcos Rojo är också på väg tillbaka.

United har problem med sjukdom i truppen men James Wilson är aktuell för en plats i truppen igen efter att ha varit sjuk. ”Det är ett virus i vårt omklädningsrum, så det är svårt att säga. [Wilson] är redan lite sjuk i en vecka men nu återhämtar han sig, så jag tror att han kan vara på bänken.

Van Gaal är inte överdrivet oroad, trots tre förluster i rad. ”Jag är inte väldigt oroad, men vi måste börja avsluta våra chanser.” Han säger också att United måste till Champions League. ”Champions League är ett pris i sig. En klubb som Manchester United måste spela på det högsta podiet.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2015-05-08,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Memphis kunde fått bättre betalt i PSG

Det rapporteras i Holland att Memphis Depay valde Manchester United före PSG trots att den franska klubben erbjöd mer pengar. Sånt gillar vi.

Publicerat:
2015-05-08,
16.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rodgers förnekar att han ville värva Memphis

Det var ingenting som vi var intresserade av,” sa Liverpools manager Brendan Rodgers då han idag fick frågan om Liverpool hade förlorat kampen om att värva Memphis Depay.

Liverpool kontaktade oss och vi pratade med spelaren,” kontrade en talesperson för PSV. ”De var också en av klubbarna som var intresserade men i slutändan hade Memphis det slutliga beslutet och han valde Manchester United.

Undrar vem vi ska tro på…

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2015-05-08,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om värvningen av Memphis

Han är en målgörande ytter och det finns inte så många av dem i världen. Messi är en av dessa. […] Jag var tvungen att handla som en manager, annars skulle han ha gått till PSG. Det är därför jag var tvungen att signera honom och vi har gjort det inom en dag.

Van Gaal säger också att han helst gör värvningarna tidigt, även om det inte alltid är möjligt. Han medger dock att han hellre hade gjort klart med Memphis efter säsongen, då det kan störa uppladdningen inför matchen mot Crystal Palace.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-08,
16.39
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2015-05-08,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Emy Onuora om rasism inom fotbollen

Forty years after black footballers entered the game, racism is still a huge problem [Guardian]

Emy Onuora är författare till den nyutkomna boken Pitch Black.

Publicerat:
2015-05-08,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Conservative fick egen majoritet i brittiska valet

Vi brukar inte diskutera politik här men det har varit val i Storbritannien så det kan vara läge för ett åsiktslöst undantag. Valet blev en stor succé för premiärministern David Cameron vars parti Conservative Party (Tories) fick egen majoritet. Conservative Party får 331 av 650 platser (den sista platsen är i skrivande stund inte färdigräknad men förväntas gå till Conservative och är inkluderad bland de 331) i parlamentet, medan Labour fick nöja sig med 232. Det hade annars spekulerats i ett extremt jämnt val men så blev det alltså inte.

Det brittiska valsystemet är tämligen komplicerat och ger vissa underliga resultat, till exempel fick Ukip bara en enda plats i parlamentet på 12,6 procent av rösterna medan Scottish National Party roffade åt sig 56 platser på 4,7 procent. För Conservative räckte det med 36,9 procent av rösterna för att få egen majoritet. Det är inte omöjligt att valsystemet förändras till nästa val, men det återstår att se. Britterna är ju inte alltid förtjusta i förändringar.

En potentiell förändring som definitivt kan komma att påverka oss här i Sverige är att Cameron har lovat en omröstning om britternas EU-medlemskap.

I Manchester dominerade Labour.

Notabelt i England är att den politiska kartan inte helt ser ut som i Sverige. Labour är generellt starka i storstadsområdena: i Manchester, i Birmingham och i London. Conservative har däremot ett totalt grepp om landsbygden. I Skottland, Wales och Nordirland är röstandet utspritt, med många röster till lokala partier. Detta syns inte minst i Skottland där det nationalistiska partiet fick 56 av 59 platser.

Läs mer om valet på BBC.

Publicerat:
2015-05-07,
23.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fosu-Mensahs Holland fick bara 0-0 mot Irland

Holland spelade idag sin första match i U17-EM och det blev en besvikelse för lagkapten Timothy Fosu-Mensahs lag då man bara fick 0-0 mot Irland. Holland dominerade stort, med 19-6 i avslut och 8-2 i skott på mål men lyckades alltså inte spräcka nollan.

Fosu-Mensah spelade hela matchen (matcherna är 80 minuter långa) i Hollands mittförsvar.

I samma grupp vann ett Manchester United-fritt England med 1-0 mot Italien. De två bästa lagen i gruppen går till kvartsfinal.

Publicerat:
2015-05-07,
23.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney gjorde månadens mål i april

Wayne Rooneys mål mot Aston Villa har, i en omröstning på Manutd.com, utsetts till april månads bästa Manchester United-mål.

Publicerat:
2015-05-07,
23.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesheat: Clyne, Bale och Falcao

Nu när Manchester United har presenterat sitt första nyförvärv inför nästa säsong kan det ju vara läge med en titt på några av de senaste ryktena.

  • Southamptons högerback Nathaniel Clyne säger att han trivs i Southampton och att han skulle vara glad att stanna i Southampton. Han är dock noga med att inte lova någonting och säger att hans agent sköter förhandlingarna. [Telegraph]
  • Det tycktes vara en självklarhet att Radamel Falcao inte skulle få någon fortsättning i United. Nu har dock en möjlighet om ett lån till nyår dykt upp. Detta skulle kunna höra ihop med en förlängning för David de Gea, då de båda spelarna har samma agent (se länken till Andy Mittens text längre ner och läs mellan raderna). [Mirror]
  • Gareth Bale tycks dock vara bestämd på att stanna i Real Madrid, hur mycket han än ogillas av klubbens fans. [Guardian]
Publicerat:
2015-05-07,
23.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-07,
23.05
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2015-05-07,
23.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-07,
23.03
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-07,
23.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Norman Whiteside 50 år

Vi gratulerar Norman Whiteside som idag fyllde 50 år. Whiteside är ju annars känd för att vara ung, bland annat som den yngsta spelaren i ett fotbolls-VM någonsin och Manchester Uniteds yngsta spelare någonsin.

Whitesides största ögonblick som fotbollsspelare kom då han avgjorde FA-cupfinalen 1985, när United vann med 1-0 mot Everton.

Publicerat:
2015-05-07,
22.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Messi nu i klass med Anderson

Publicerat:
2015-05-07,
22.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den spanska ligaavslutningen kan skjutas upp

Det spanska fotbollsförbundet är oense med den spanska staten om bland annat teveavtal och hotar nu med att skjuta upp de två sista omgångarna i ligan och cupfinalen på obestämd framtid.

Den här typen av hot brukar ju sällan realiseras, men det spanska teveavtalet är definitivt av intresse för Manchester United. Om Barcelona och Real Madrid skulle få en mindre andel av kakan, vilket alla klubbar som inte är Barcelona och Real önskar, skulle det stärka Uniteds position på marknaden. Lägg också till ett potentiellt transferförbud för Real Madrid så inser man att utvecklingen i Spanien i stor utsträckning kan påverka Manchester United på transfermarknaden.

Läs mer på Bbc.com.

Publicerat:
2015-05-07,
22.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: FA sa åt förbundskapten att inte välja svarta spelare

Guardian har fått tagit del av den nya boken Pitch Black där det påstås att det engelska fotbollsförbundet FA ska ha sagt åt den engelska förbundskaptenen Graham Taylor att inte ta ut för många svarta spelare till landslaget. Herrejösses.

Det är den förre Birminghamspelaren Richie Moran som hävdar att Taylor ska ha sagt detta till honom. Moran avslutade sin karriär till följd av rasistiska förolämpningar.

Guardian har pratat med Taylor som hävdar att han inte minns konversationen med Moran, men att han aldrig har hindrat svarta spelare. Taylor uttalade sig senare i BBC Radio Five Live och menar att han aldrig fick några sådana order eller önskemål från FA.

Värt att notera är att inga anklagelser framförs mot Taylor.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-07,
22.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Forbes: United är tredje mest värdefulla

Forbes har kommit med sin årliga lista över de mest värdefulla fotbollsklubbarna. Manchester United återfinns fortfarande som trea, medan Real Madrid toppar före Barcelona.

Uniteds beräknade värde har dock ökat med tio procent sedan förra året, medan både Real (fem procent) och Barcelona (en procent) har minskat i värde. Real Madrid värderas till 3,263 miljarder dollar medan United värderas till 3,104 miljarder dollar så det är inte otänkbart att United tar över förstaplatsen nästa år. United har fortfarande ett stort avstånd till fyran Bayern München, som värderas till 2,347 miljarder dollar. Bakom Bayern återfinns i tur och ordning Manchester city, Chelsea, Arsenal och Liverpool. Juventus är bästa italienska klubb på niondeplats medan PSG är tolva som bästa franska klubb.

Av de tjugo högst värderade klubbarna är åtta från England, en siffra som kan öka nästa år, då det nya teveavtalet träder i kraft.

Publicerat:
2015-05-07,
22.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Joyce nöjd med Fletchers utveckling

Ashley Fletcher gjorde i måndags segermålet när Uniteds U21-lag vann mot Southampton. Anfallaren Fletcher har fått begränsat med speltid den här säsongen, då han är för gammal för U18 och konkurrensen i U21 är tuff, så U21-tränaren Warren Joyce var glad för Fletchers skull.

Fletcher har fått bida sin tid. Lite som Paddy [McNair] förra året egentligen. Han har gjort mycket arbete på morgnarna och eftermiddagarna för att försöka utveckla sig själv, så man är glad att han har fått sin belöning.

Jag hade varit nöjd om han hade fått in nicken i början, då det är ett område vi arbetar extra hårt med att förbättra. Jag tycker att han har utvecklats en del under säsongen, men har har fortfarande mycket mer att ge. Det finns också mycket mer i hans kropp eftersom han inte är helt färdigväxt än.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-07,
22.21
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2015-05-07,
22.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Wilson om att göra mål

James Wilson on the art of goalscoring [Manutd.com]

Publicerat:
2015-05-07,
22.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oliver dömer på lördag

Premier League meddelar att Michael Oliver kommer att döma Uniteds bortamatch mot Crystal Palace på lördag. Oliver får Bennett och McDonough som assisterande domare och Friend som fjärdedomare.

Den här säsongen har Oliver dömt tre Unitedmatcher, senast i FA-cupmatchen mot Arsenal då han gav Angel Di Maria två gula kort på en minut, det första för filmning och det andra för att Di Maria drog Oliver i tröjan. Arsenal vann med 2-1. I november var det Chris Smalling som på kort tid fick två gula kort i Manchesterderbyt, då city vann med 1-0. Lite bättre gick det på nyårsdagen då United åtminstone fick med sig en poäng från bortamatchen mot Stoke. Totalt har Oliver 14 Unitedmatcher, med den usla resultatraden 6-3-5.

Oliver har också dömt Palace tre gånger den här säsongen. Senast i april då Manchester city besegrades med 2-1 i London. Oliver dömde i december Palace hemmaförlust mot Aston Villa (0-1), då McArthur missade en straff för Palace. I september vann Palace med 3-2 borta mot Everton, i en match där båda lagen gjorde mål på straff. Totalt har Palace nio matcher med Oliver, med resultatraden 4-1-4.

Oliver dömde det senaste mötet i London mellan United och Palace, då United i februari förra året vann med 2-0. United tog då ledningen på straff genom Van Persie, efter en dryg timme. Det är den hittills enda matchen mellan klubbarna som Oliver dömt.

Publicerat:
2015-05-05,
20.23
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-05-05,
15.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones redo för a-lagsspel

Phil Jones spelade igår med U21 i segern mot Southampton. Han säger att han nu är redo för comeback även i a-laget.

Jag är glad att spela i U21 och få lite matchform. Grabbarna gjorde det bra. Jag känner att jag är redo att spela igen och förhoppningsvis kan jag vara med i truppen på lördag. Förhoppningsvis kommer jag att återhämta mig på tisdag, sedan träna på onsdag och torsdag och se hur det går. Jag tar det därifrån.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-05,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Matt Busby

Gjorde den här dagen 1971 sin 1140:e och sista match som manager för Manchester United då Manchester city bortabesegrades med 4-3.

Publicerat:
2015-05-05,
15.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den här dagen 1997 gjorde Gary Neville mål

Publicerat:
2015-05-05,
15.47
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-05,
15.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 vann mot Southampton

Manchester Uniteds U21-lag är tillbaka i toppen på U21-ligan efter att på måndagen ha vunnit med 1-0 mot Southampton på Old Trafford. Ashley Fletcher gjorde matchens enda mål efter en långpassning från Phil Jones, som var tillbaka i spel efter skadefrånvaro.

Mer om matchen senare.

Publicerat:
2015-05-05,
15.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Andy Mitten om Champions League-platsen och agenter

Man United’s Champions League place not secure as work starts for 2015-16 [ESPN FC]

Publicerat:
2015-05-05,
15.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal nöjd med de nya gräsplanerna på Carrington

Manchester United har installerat tre nya gräsplaner på sin träningsanläggning Carrington. De nya gräsplanerna är exakta kopior på Old Traffords plan.

Manager Louis van Gaal gillar de nya gräsplanerna och menar att förberedelserna inför matcherna nu underlättas.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-05,
15.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

David Beckham 40 år

David Beckham fyllde i lördags 40 år, något som Manchester United firade med ett galleri på 40 bilder och ett videoklipp med Beckhams 40 bästa målManutd.com.

Publicerat:
2015-05-05,
15.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie inte längre straffskytt

Robin van Persie missade straff mot West Brom och enligt Louis van Gaal innebär det nu att Van Persie är längst ner i kön nästa gång United får straff.

Nej, han är nu i slutet på vägen. Det är alltid [så]. Wayne har missat också, så när du missar är du i botten igen.

Läs mer på Skysports.com.

Äldre nyheter »