Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Argentina till semifinal trots Rojos miss

  • Argentina är klara för semifinal i Copa America. Kvartsfinalen mot Colombia blev mållös men Argentina vann på straffar. Angel Di Maria och Marcos Rojo var som vanligt med i startelvan. Di Maria blev utbytt efter 87 minuter medan Rojo spelade hela matchen. Rojo fick chansen att bli matchvinnare då han klev fram vid 4-4 i straffläggningen. Han sköt dock ribba ut. Det var den andra chansen för Argentina att avgöra straffläggningen men Biglia hade gjort som Rojo. Argentina fick dock en ny chans att avgöra sedan Murillo missat, den fjärde raka missen i straffläggningen. Den förre Unitedspelaren Carlos Tevez klev fram och förklarade att tredje gången var gillt. En annan före detta Unitedspelare, Radamel Falcao, hade skjutit 2-2 tidigare under straffläggningen. Argentina möter Paraguay i semifinalen, natten mellan tisdag och onsdag. [Copa America]
  • När vi ändå har Carlos Tevez på tråden kan vi passa på att notera att Tevez är klar för Boca Juniors. [Twitter/Boca Juniors]
  • Även Chile är semifinalklara. Angelo Henriquez fick dock ingen speltid när Uruguay besegrades med 1-0 i kvartsfinalen. Peru väntar i semifinal, natten mellan måndag och tisdag. Det är således bäddat för en final där bänkvärmaren Henriquez ställs mot Rojo och Di Maria. [Copa America]
  • Javier Hernandez sköt det mexikanska kvitteringsmålet i 2-2-matchen mot Costa Rica, bara ett par minuter efter Dos Santos reduceringsmål. Hernandez spelade hela matchen och förutom målet blev han också varnad. [Soccerway]