Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bayern bekräftar: Schweinsteiger går till Manchester United

Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge har idag, på en presskonferens, bekräftat att Bastian Schweinsteiger kommer att gå till Manchester United.

Rummenigge säger att han hade träffat Schweinsteiger efter semestern. Mittfältaren ska då ha uttryckt en önskan om en ny utmaning och bett om att få lämna.

Vi svarade på hans önskan. Kollegan från Manchester United har kontaktat mig. Vi är överens om en transfer,” säger Rummenigge enligt Bayern officiella hemsida (via Google Translate). Rummenigge säger att man skiljs som vänner och önskar Schweinsteiger lycka till i framtiden.

Bastian Schweinsteiger kommer att bli Manchester Uniteds första tysk någonsin. (Målvakten Ron-Robert Zieler har tidigare varit närmast, då han kom så långt som till avbytarbänken vid något tillfälle.)