Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: San Jose Earthquakes – Manchester United

Imorgon onsdag klockan 05.05 är det dags för den andra matchen i den pågående försäsongen. San Jose Earthquakes står för motståndet denna gång efter premiärsegern senast i International Champions Cup.

Manchester United

När mexikanska Club America besegrades senast i Seattle fick vi supportrar möjligheten att beskåda samtliga nyförvärv under matchens nittio minuter. Två i vardera halvlek där framförallt Morgan Schneiderlin imponerade med ett brett register i sin mittfältsroll samt gjorde matchens enda mål.

Louis Van Gaal följde sin uttalade linje, som han aviserat inför turneringen, och valde att byta samtliga spelare efter en halvlek och detta är också tanken inför denna match om man skall tro nederländaren efter presskonferensen under natten till tisdag. Då konfirmerades upplägget och vi kommer att få se samma uppställningar som senast med enda skillnaden att Sam Johnstone får samtliga minuter då småskador stör både De Gea och Lindegaard. Detta gäller även Antonio Valencia som ännu inte är fullt redo för spel, Valencia som LVG berättade är fortsatt första val som högerback och att Darmian är köpt som andra valet på den positionen. Ett uttalande som både skrämmer och gör undertecknad väldigt besviken.

Frånsett Rojo, Di Maria och Chicharito som fortfarande njuter av semester fick alla spelare speltid i lördags. Alla, utom och ynglingen Sean Goss och Marouane Fellaini som kommer att missa inledningen av säsongen på grund av sin idiotiska utvisning i matchen mot Hull föregående säsong.

Det skall bli intressant att följa hur LVG väljer att formera sina elvor i kommande matcher. I första matchen fick vi se en slags 4-2-3-1 där Carrick och Schneiderlin arbetade tillsammans på mitten följt av Schweinsteiger och Herrera i andra halvleken. Huruvida detta är något som kommer att fortsätta kan bara framtiden utvisa men att i vissa matcher använda sig av två mittfältare på det sättet kan säkerligen vara användbart och klokt. Undertecknad är full av förhoppning över att någon gång i kommande matcher få se en slags 4-3-3-formation där Schweinsteiger-Schneiderlin-Herrera spelar tillsammans vilket såhär i förväg känns som en dynamisk trio.

Möjliga startelvor:
Johnstone
Darmian, Jones, Blind, Shaw
Schneiderlin, Carrick
Mata, Memphis, Young
Rooney

Johnstone
McNair, Smalling, Evans, Blackett
Schweinsteiger, Herrera
Lingard, Januzaj, Pereira
Wilson

San Jose Earthquakes

San Jose har likt United spelat en match i turneringen och även då mot Club America där det mexikanska laget gick segrande ur matchen med 2-1 trots underläge i paus. Noteras bör att San Jose är mitt uppe i sitt ligaspel i MLS där laget också för övrigt är ett av de tio lag som var med i den första upplagan av inhemska ligan år 1996. Värt att notera är att en av Uniteds stora ikoner från förr, George Best, spenderade två säsonger mellan 1980 – 1982 i San Jose Earthquakes.

Klubbens rival nummer ett är LA Galaxy och möten mellan lagen har kommit att kallas California Clásico, säkerligen inspirerat av europeiska motsvarigheter. Rivalen LA Galaxy har mäktat med att ta hem MLS Cup hela fem gånger medan San Jose står med två stycken vinster där senaste var år 2003. Lagen möttes i ligan för endast några dagar sedan då Galaxy vann med 5-2.

Klubbens hemmaarena Avaya Stadium har kapacitet att rymma ca 18 000 åskådare och är alldeles nyligen invigd då säsongen startade i mars.

Truppen består mestadels av amerikaner blandat med importer från bland annat Jamaica, Argentina och engelsmannen Jordan Stewart som har förflutet i ett dussin inhemska klubbar innan flytten till MLS. Lagets stjärna och kapten är Chris Wondolowski som på 175 matcher hunnit med att göra hela 101 mål.

Senaste startelvan: Bingham, Wynne, Bernardez, Goodson, Stewart, Alashe, Garcia, Thompson, Nyassi, Amarikwa, Salinas.

Matchinformation

San Jose Earthquakes
Manchester United
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Onsdagen den 22 juli 2015, 05.00 (natten tisdag/onsdag)
Plats: San Jose Earthquakes Stadium, San Jose
Domare:
Teve: Eurosport 2/Eurosport Player.

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Johnstone, Lindegaard


Försvarare: Blackett, Darmian, Evans, Jones, McNair, Shaw, Smalling, Valencia


Mittfältare: Blind, Carrick, Fellaini, Goss, Herrera, Januzaj, Lingard, Mata, Memphis, Pereira, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young


Anfallare: Rooney, Wilson


Frånvaro: Di Maria, Hernandez, Rojo (semester, ansluter 25 juli)


San Jose Earthquakes

Målvakter: David Bingham, Tomas Gomez, Bryan Meredith


Försvarare: Victor Bernardez, Shaun Francis, Clarence Goodson, Paulo Renato, Jordan Stewart, Marvell Wynne


Mittfältare: Fatai Alashe, Leandro Barrera, Cordell Cato, JJ Koval, Sanna Nyassi, Matias Perez Garcia, Marc Pelosi, Jean-Baptiste Pierazzi, Shea Salinas, Khari Stephenson, Tommy Thompson


Anfallare: Quincy Amarikwa, Mike Fucito, Innocent, Adam Jahn, Steven Lenhart, Mark Sherrod, Chris Wondolowski


Frånvaro: Innocent, Lenhart, Amarikwa (skadade)