Van Gaal: Vi behöver mer kreativitet

Louis van Gaal har suttit ner med de engelska tidningarna i USA. Här följer några godbitar av vad han sade.

 • Balans:Vi har bara en bättre balans i laget. Nu har vi alla positionerna dubbelt täckta. […] Nu måste vi implementera [filosofin] med de nya spelarna. Och det kommer hända varje år för jag tror på att fräscha upp gruppen.
 • Målsättning:Jag hoppas att jag ska sluta min karriär med mästerskapet. Det skulle vara fantastiskt, för det är också målet för Manchester United.”’
 • Tillräcklig anfallsbredd?Det beror på Januzaj eller Chicharito eller Wilson. Och Depay kan också spela på anfallspositionen och det är också en process.
 • Om Rooney:Rooney säger att han gör minst 25 mål. Förra säsongen hade jag den bästa målskytten med tolv mål. […] Så när jag har en anfallare som gör 25, och Rooney säger det mer eller mindre, ser det bättre ut.
 • Om Wenger:Jag pratar inte om min kollegor. Jag pratar aldrig om kollegor. Det är deras ansvar.
 • Nytt kontrakt?Man vet aldrig. […] Jag har redan sagt till min fru att det kan vara att vi förlänger i Manchester.
 • Lämna utan titeln?Det skulle vara synd. Men då ska Manchester United sparka mig!
 • Om kreativitet:Till exempel Chelsea har Hazard, Willian och Oscar. Det är mycket kreativitet där. Och du behöver det för att lösa upp bussen.
 • Men det finns kreativitet i laget?Nej, du har ingen bra vision, tycker jag. Vi kan använda mycket mer kreativitet.
 • Mer kreativitet… ”Vi tittar efter mer kreativitet. Nu har vi Wayne, Mata, Depay, Young, Januzaj, Wilson, Herrera. Young har haft en fantastisk säsong men han är inte en Neymar och vi måste tävla mot den sortens klass.
 • Ännu mer…De har Hazard, han kan alltid göra mål. […] Manchester city har Aguero. […] Barcelona har Messi, Neymar och Suarez. Vi som Manchester United måste tävla mot de klubbarna. Så vi måste också leta efter den typen av spelare.
 • Och lite till…Med Schneiderlin, med Schweinsteiger, med Depay, med Darmian är vi bättre än förra året. Men vi måste vara mycket bättre och då säger jag till er att det är kreativiteten hos mina spelare där framme.
 • Om Tony Pulis:Jag dricker bara vin med managern i West Bromwich Albion, han är en trevlig kille.
 • Om Ronaldo:Han kanske kommer, men det är inte möjligt. [… ] Varför inte? För du har klubben, Ronaldo och så har du Manchester United och hur mycket Manchester United vill spendera.

(Frågor om Di Maria och De Gea accepterades inte under intervjun.)

Läs mycket mer på Telegraph.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS