Balague: De Gea går till Real, United överens med Pedro om det personliga avtalet

Sky Sports Spanienexpert Guillem Balague förväntar sig att David de Gea kommer att flytta till Real Madrid innan transferfönstret stänger. Balague menar att De Gea aldrig har bett om att slippa spela men att han förstår varför United har ställt honom utanför och att det snarare ska vara ett strategiskt beslut från Uniteds sida för att kunna lägga över skulden på målvakten.

Att Real skulle kunna klara sig med Kiko Casilla och Keylor Navas kommenterar Balague med orden: ”Ja, eller hur.

Affären ser dock inte ut att bli klar förrän i sista stund.

Balague menar också att De Gea var beredd att skriva på ett nytt kontrakt med United i mars 2014 men att detta skulle ha stoppats av Louis van Gaal, som inte var övertygad om De Geas förträfflighet. Vilket vore väldigt märkligt, då David Moyes ju fortfarande var manager då.

Balague säger detta i Sky Sports podcast La Liga Weekly. I artikeln på Sky Sports har dock biten om mars 2014 plockats bort, så möjligen tog Balague bara fel på datumet.

I podcasten (artikel på Sky Sports) säger Balague också att Pedro ska vara överens med Manchester United om det personliga avtalet. United och Barcelona ska dock inte vara överens om övergångssumman, där Barcelona kräver 30 miljoner euro på bordet. United vill dock antingen betala mindre eller betala i omgångar eller möjligen få till ett avtal med prestationsbaserade klausuler. Men konsensus verkar vara att de båda klubbarna räknar med att komma överens förr snarare än senare.


Det pratas om Pedro efter sex minuter och De Gea efter åtta minuter.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS