Lottningar i Europa och ligacupen i veckan

Det blir en intensiv vecka för Manchester United. Först och främst ska man givetvis spela två matcher men förutom det kommer man också att vara med i två lottningar.

I ligacupen spelas omgång 2 i veckan. Då United spelar i Europa går man in först i omgång 3, som lottas då omgång 2 är färdigspelad. Football League har ännu inte meddelat de exakta detaljerna för när lottningen ska hållas, men normalt sker det efter den sista matchen i omgången. Det skulle i så fall innebära onsdag kväll. Totalt 32 lag går in i lottningen och ingen seedning föreligger.

Det ska också lottas i Europa. Förhoppningsvis kommer United att vara ett av lagen i torsdagens Champions League-lottning, som börjar 17.45. Nytt för i år är att den första seedningsgruppen består av mästarna samt mästarlagen från de sju högst rankade nationerna (eftersom Barcelona vann både Champions League och spanska ligan går blir det en vakant plats, som går  till PSV, mästare i åttonderankade Holland). United kommer att vara ett av lagen i seedningsgrupp 2 om man slår ut Brugge. I övrigt är det som vanligt: 32 lag delas in i 8 grupper om 4 lag. Lag från samma land kan inte möta varandra.

I den hemska händelse där Club Brugge vinner mot United blir det spel i Europa League för United. I så fall är det lottning på fredag klockan 13.00. Det är 48 lag som ska fördelas in i 12 grupper. United kommer att vara ett av lagen i seedningsgrupp 1. Men ska vi rimligen inte behöva bekymra oss om.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS