Champions League-lottningen

Gruppspelet för Champions League är lottat. Manchester United hamnade i grupp B tillsammans med holländska mästarna PSV Eindhoven, ryska CSKA Moskva samt tyska Wolfsburg.

Champions League-lottningen är nyss avslutad, och efter en olidlig väntan placerades vi i grupp B tillsammans med PSV Eindhoven, vilket blir ett kärt återseende för vårt sommarförvärv Memphis Depay som bekant anslöt till United från just PSV.

Nästkommande lag att göra oss sällskap i gruppen blev den ryska giganten CSKA Moskva. CSKA avancerade till gruppspelet, precis som vi, via playoff i onsdags efter att de besegrat Sporting över två matcher med totalt 4-3.

Tyska Wolfsburg får anses som en ordentlig outsider i gruppen då de placerades i seedningsgrupp 4. Wolfsburg har varit en uppstickare i Bundesliga de senaste säsongerna och besegrade Bayern München i tyska Supercup-finalen för mindre än en månad sedan.

Grupp A

Paris Saint-Germain, Real Madrid, Shakhtar Donetsk och Malmö FF

Grupp B

PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva och Wolfsburg

Grupp C

SL Benfica, Atlético Madrid, Galatasaray och FC Astana

Grupp D

Juventus, Manchester City, Sevilla och Mönchengladbach

Grupp E

FC Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma och FC Bate Borisov

Grupp F

FC Bayern München, Arsenal, Olympiakos och Dinamo

Grupp G

Chelsea, FC Porto, Dynamo Kiev och Maccabi Tel-Aviv

Grupp H

Zenit, Valencia, Lyon och KAA Gent

Spelschema för grupp B

Tisdag 15 september
Wolfsburg-CSKA Moskva
PSV Eindhoven-Manchester United

Onsdag 30 september
Manchester United-Wolfsburg
CSKA Moskva-PSV Eindhoven

Onsdag 21 oktober
CSKA Moskva-Manchester United
Wolfsburg-PSV Eindhoven

Tisdag 3 november
Manchester United-CSKA Moskva
PSV Eindhoven-Wolfsburg

Onsdag 25 november
CSKA Moskva-Wolfsburg
Manchester United-PSV Eindhoven

Tisdag 8 december
Wolfsburg-Manchester United
PSV Eindhoven-CSKA Moskva

United inleder alltså gruppspelet med att möta PSV på Philips Stadion i Eindhoven, en av tre förmodade tuffa bortamatcher som vi bjuds på till hösten. Enbart tre dagar innan återtåget i Champions League startar möter vi Liverpool på hemmaplan. Tufft schema är det även runt den 21 oktober, där vi möter Everton borta den 17:e, CSKA borta den 21:e och City hemma den 25:e. Det är dessa veckor både spelare, tränarstab och fans suktat efter, nu kör vi!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS