Motståndarkollen: Chelsea och Liverpool förlorade

  • Eftersom de intressanta motståndarna spelade redan igår (sorry Southampton, ni är inte kvar på listan) kör vi motståndarkollen före Uniteds match den här veckan.
  • Helgen började med att Newcastle försökte sparka sönder Arsenal. Det visade sig vara en korkad idé. Mitrovic tog en korkad utvisning efter en kvart, vilket effektivt avgjorde matchen. Arsenal vann bara med 1-0 då de är ungefär lika vassa framför mål som Manchester United. Newcastle lämnade matchen med sex varningar och en utvisning, vilket lär ge reprimander från FA.
  • Vi kan väl ta det tråkiga först. Manchester city fortsätter att gå som tåget. På de fyra första matcherna har den stökiga grannen fyra segrar, tio gjorde mål och inte ett enda insläppt. Watfords buss stod emot i en halvlek men till slut blev det en bekväm 2-0-seger för city. Tyvärr kan vi konstatera att Raheem Sterling har inlett bra i city, som dessutom får förstärkningar av Kevin de Bruyne och Nicolas Otamendi när ligaspelet återupptas efter landslagsuppehållet. Laget att slå. Om inte Kompany och Toure skulle tröttna på livet.
  • Stoke mot West Brom är normalt ingen match vi skulle bry oss om här. Men Stoke var fast bestämda att visa att nya Stoke minsann kan grisa de också. Afellay och Adam såg rött den första halvleken. Trots en timme med en man mer fick West Brom kämpa för sin 1-0-seger.
  • Leicester är fortfarande obesegrade efter 1-1 borta mot Bournemouth, i en match där domaren var huvudperson med en rad bedrövliga beslut. Av lagen som har spelat fyra matcher är det bara Leicester och city som har förlustnollan intakt. Ikväll kommer Manchester United och/eller Swansea att gå med i den klubben.
  • I kvällsmatchen mellan Tottenham och Everton blev det mållöst.
  • Radamel Falcao gjorde sitt första mål för Chelsea, assisterad av Pedro. Det låter som en trist historia för en Unitedsupporter. Men Chelsea lämnade Stamford Bridge utan poäng. Sako sköt mål innan Falcao gjorde det och Ward sköt mål efter. Crystal Palace vann med 2-1 och är tvåa i tabellen. Sämre är det för Chelsea som parkerar på 13:e plats. Chelsea har redan släppt in nio mål och det som förra säsongen var ligans bästa försvar är duktigt ihåligt nu. Bara Sunderland har släppt in fler mål. Ja, alla andra lag har faktiskt som sämst tre färre insläppta än Chelsea.
  • På Anfield var det stor underhållning. Detta trots att Mark Noble blev utvisad för en tackling som inte ens borde ha gett frispark. Liverpool förlorade med 3-0 mot West Ham. Som grädde på moset blev Philippe Coutinho utvisad, vilket betyder att han är avstängd mot Manchester United.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS