Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Adnan Januzaj till Borussia Dortmund på lån

Embed from Getty Images

Det är nu officiellt: Adnan Januzaj går till Borussia Dortmund på ett säsongslångt lån. I Dortmund kommer Januzaj att spela i nummer 9.

Borussia Dortmund är en fantastisk klubb. Fansen här ska vara fantastiska. Jag vii uppnå stora saker med det här laget,” säger Januzaj till Dortmunds hemsida.

Det är en aningen överraskande affär, då Januzaj har fått mycket speltid under säsongsinledningen. Enligt Mark Ogden på Telegraph ska Januzajs önskan om regelbunden speltid vara anledningen till flytten, varefter Louis van Gaal ska ha gett sin tillåtelse till affären.

Enligt Ogden har United inte inkluderat någon utköpsklausul i affären. Jag har dock sett andra rapporter under dagen om att Dortmund ville ha en sådan. Ingen av klubbarna har uttalat sig om detta.

I Dortmund får Januzaj chansen att stifta återbekantskap med Shinji Kagawa.

Januzaj fick chansen i a-lagstruppen i Sir Alex Fergusons sista match som manager, även om han inte fick spela då. Han var sedan ett av ytterst få glädjeämnen under David Moyes säsong som manager, då han spelade 35 matcher och gjorde fyra mål. Under Louis van Gaals ledning har han dock haft svårare att få speltid och han gjorde inte ett enda mål förra säsongen.

Den här säsongen var han inte ens med i truppen i premiären mot Tottenham men startade sedan fyra matcher i rad, och sköt segermålet borta mot Aston Villa, innan han blev skadad i Brugge. Så det är aningen märkligt att han nu lämnar på lån.

Vi önskar Adnan Januzaj all lycka den här säsongen. Och så hoppas vi att han återvänder bättre än någonsin!

Spelarprofil Adnan Januzaj.