Matchdag (del 1)!

Säsongens allra viktigaste match på Old Trafford står för dörren. Vänta, är det verkligen så? Ja och nej. Förstås. På många sätt kan en match i omgång fem omöjligt vara säsongens viktigaste. På många andra sätt är matchen mot Liverpool alltid den viktigaste.

https://twitter.com/ManUtd/status/642606332600819712/photo/1

Den här dagen tänkte jag dela upp matchdagsartikeln i tre eller kanske fyra delar. Inte nödvändigtvis för att det är en stormatch utan för att det snubblade in så väldans mycket som ville in här.

På fredagskvällen började det spekuleras om att Wayne Rooney har drabbats av en hamstringsskada. Efter hand gick rapporterna från att vara spekulativa till att bli trovärdiga. James Ducker på Times tror att det är nästan givet att Rooney missar dagens match medan Daniel Taylor på Guardian tror på ett sent test.

De flesta journalisterna tycks vara överens om att Marouane Fellaini ersätter Rooney om Rooney inte kan spela. Undertecknad hade gärna sett James Wilson, men han tycks tyvärr inte vara aktuell. Anthony Martial? Van Gaal kräver ju att vi ska ha tålamod med den unga fransosen och då är det knappast optimalt att låta honom göra sin första start mot Liverpool.

En som förefaller vara given i dagens startelva är Mike Smalling. Mittbacken nominerades till priset som månadens spelare (någon annan vann) och han har i veckan också fått diplom av Guinness rekordbok (ni vet den där boken som brukade vara fantastisk, tills de gjorde om formatet och förstörde allting).

Måhända är det just Mike som får kaptensbindeln. Rooney kan ju inte bära den om han inte kan spela och Carrick borde rimligen börja på bänken.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS