Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: United – Everton 3-1

United hade inga större problem med att besegra Everton i måndagens U21-match. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att James Weir, James Wilson och Jesse Lingard gjort mål för United.

United kom till start med en stark laguppställning i hemmamötet med Everton. Det var bara United inledningsvis och efter 16 minuter väggar sig James Weir fram med James Wilson och sätter enkelt in 1-0. Endast några minuter senare bryter Harrop högt upp och bollen når James Wilson som avancerar framåt innan han behärskat skjuter in 2-0.

United har mängder med målchanser och tidigt i den andra halvleken utökar man ledningen till 3-0 genom Jesse Lingard som står för en briljant tvåfotsdribbling innan han snabbt avslutar med en bredsida i bortre. Efter det slappnar United av och bjuder in Everton i matchen, som också lyckas reducera med kvarten kvar efter ett långt inlägg som nickas i mål vid bortre stolpen.

Sett över 90 minuter är dock Uniteds seger odiskutabel även om man släppte in gästerna i matchen i den andra halvleken. James Wilson och Jesse Lingard, särskilt den sistnämnde, dominerade stort i matchen. Sam Johnstone var bra i målet och undertecknad hade hellre sett honom få chansen än Sergio Romero.

Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe och Cameron Borthwick-Jackson visade att steget upp från U18 till U21 inte är något som helst problem för dom. Alla tre gjorde en bra match, likt hela Uniteds lag.

Manchester United – Everton 3-1 (2-0)

Uniteds mål: Weir (16), Wilson (22), Lingard (52)
United: Johnstone – Varela, Love, Tuanzebe, Borthwick-Jackson – Fosu-Mensah (Redmond 78), Goss – Weir, Harrop, Lingard – Wilson