Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Wolfsburg 2-1

United tog en viktig och nödvändig 2-1 seger mot Wolfsburg. Målen kom från Juan Mata och Chris Smalling efter att bortalaget tagit ledningen tidigt in i matchen. 

Frånsett Michael Carrick, som skadade sig i veckan, var det samma elva som besegrade Sunderland som kulle ta sig an Wolfsburg på Old Trafford. Bastian Schweinsteiger tog platsen bredvid Morgan Schneiderlin på mittfältet med Mata, Rooney, Memphis och Martial framför sig. I backlinjen tog Valencia och Darmian hand om ytterbackspositionerna medan vi som vanligt fick se Smalling och Blind som mittbackspar framför De Gea i målet.

Embed from Getty Images

Noterbart från bänken var att James Wilson lyckades få en plats bredvid Pereira, McNair, Fellaini, Young, Jones och Romero. Ingen plats över för Ander Herrera. I motståndarlaget startade ej André Schürrle utan istället en defensiv förändring i form av Maximilian Arnold som tog en plats på mittfältet i en 4-2-3-1-uppställning.

Matchen

United fick en mardrömsstart på matchen efter bara fyra minuter då Wolfsburg spelade sig igenom tämligen enkelt och en frispelad Caligiuri kunde skjuta in öppningsmålet. Antonio Valencia stod i situationen för långt ner och upphävde därför en möjlig offsideblåsning, vilket är en företeelse som vi tyvärr har tvingats beskåda tidigare. Inte bara ecuadorianen skall klandras för målet dock utan flera spelare hamnade ur position och var väl bolltittande i läget innan Caligiuri frispelades från höger.

Embed from Getty Images

United inledde jakten efter kvittering och skapade ett par farliga lägen kort efter målet. Både Mata och Martial försökte finna det vänstra bortre krysset men Dantes kalufs och för vid vinkel på skottet från Martial förhindrade en snabb kvittering. Den unge fransmannens aktion fram till avslutningsläget var trevlig att se då han med ett par kvicka dribblingar tog sig förbi försvaret och skapade yta för avslut.

Anthony Martial skapade första halvlekens bästa möjlighet när han själv tog sig an Wolfsburg från högerkanten och spelade in bollen till en fristående Rooney som med öppet mål avslutade långt, långt ovanför målramen. En sekvens som så tydligt visade två spelare som är påväg åt helt olika håll i sina karriärer. Martial utstrålar allting som man vill att en anfallare skall göra medan Rooney för tillfället utstrålar få saker överhuvudtaget frånsett frustration. Även Memphis hade en fin möjlighet till kvittering när han språngnickade ett försök som dessvärre Benaglio kunde ta hand om utan större problem.

Embed from Getty Images

Istället för en sådan där match där det känns som att bollen bara inte kommer gå in så resulterade faktiskt Uniteds press i en kvittering efter dryga halvtimmen spelad. Ett inlägg från Mata träffade Caligiuris hand och straffen var ett faktum. Straffen tog Mata själv hand om och sköt in 1-1. Ett mål som kändes fullt välförtjänt efter konstant press sedan 0-1 och ett par rejäla chanser som skapades innan straffsituationen. Memphis var en av dem som tyvärr valde fel beslut i avslutningslägen. Innan halvleken var över hann både Schneiderlin och Schweinsteiger med att dra på sig varningar, någonting som framförallt tysken inte alls överhuvudtaget höll med domaren om.

När andra halvleken startade var det utan Antonio Valencia på planen, istället Ashley Young som tog platsen till höger. Att LVG inte bytte över Darmian och Young till vänster förvånade undertecknad en smula. Någon som inte förvånar alls nuförtiden är Juan Mata som nog inte varit bättre under sin tid i United än de senaste veckorna. Vad som än skedde offensivt gick via hans fötter. När Chris Smalling gled in 2-1 var det efter en smått fantastisk klack från den lille spanjoren som låg bakom ledningsmålet. Flera gånger gick det att se Martial driva ut till höger för att kunna ge yta för Mata att kreera inne i mitten vilket verkligen fungerade i denna matchen.

Embed from Getty Images

Memphis Depay var inblandad i en hel del framåt och lyckades ta sig fram till ett gäng avslut men som ständigt hamnade utanför, blockerades eller var för lösa. Han fick bara en timmes spel denna afton och avslutade med en varning innan Andreas Pereira fick göra sin debut i Champions League och ta platsen till vänster i anfallet. Även Phil Jones kom in istället för Schweinsteiger och tog plats bredvid Smalling. Bytet gjorde att Blind flyttade upp till mittfältet vilket kändes klokt då Blind såg ut att ha det jobbigt med nytt inbytte Schürrle och Bendtner i luftrummet.

Wolfsburg skapade ett par chanser och det kändes farligt varenda gång bollen befann sig på egen planhalva men bortalaget lyckades inte göra något andra mål. Domarens insats bör nämnas då han i andra halvleken stundtals ”blåste sönder” matchen och gav ett par tveksamma varningar.

”We have to win all our home matches” sade Louis van Gaal i en intervju med BT Sport inför matchen och första hindret av tre är nu avklarat. Viktigt och direkt nödvändigt inför dubbelmöte med CSKA Moskva som ikväll besegrade PSV.

Resultat

Manchester United 2
Wolfsburg 1

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 2:6
Tid: Onsdagen den 30 september 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 74 811
Domare: Viktor Kassai (assisterande: Ring, Toth; målområde: Bognar, Farkas; fjärde: Berettyan) [Ungern]

Matchhändelser

4Daniel Caligiuri0-1
33Daniel Caligiuri
34Juan Mata (straff)1-1
39Morgan Schneiderlin
41Bastian Schweinsteiger
53Chris Smalling
Assist: Mata
2-1
61Memphis Depay
79Ashley Young

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Blind, Darmian
Schneiderlin, Schweinsteiger
Mata, Rooney, Memphis
Martial

Young för Valencia (46)
Pereira för Memphis (62)
Jones för Schweinsteiger (72)

Avbytare: Romero, Wilson, Fellaini, McNair

Wolfsburg

Benaglio
Trasch, Naldo, Dante, Rodriguez
Draxler, Guilavogui, Arnold, Caligiuri
Kruse
Dost

Bendtner för Dost (70)
Schurrle för Arnold (70)
Jung för Trasch (77)

Avbytare: Grun, Schafer, Klose, Seguin