Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Carrick tillgänglig igen

Louis van Gaal höll sin presskonferens inför Arsenal på söndag redan idag. Detta är vad han hade att säga, på en presskonferens som inte innehöll några frågor om matchen på söndag:

  • Skadeläget: Michael Carrick är tillgänglig för spel. United har inga nya skador efter matchen mot Wolfsburg. Vi fick ingen uppdatering kring Herrera och Rojo.
  • Om Smalling: Hans positiva utveckling är för att han har gjort arbetet själv. Van Gaal ger tips och råd, men det viktigaste är vad spelaren själv gör. Utan spelare som Ferdinand och Vidic finns chansen att ta över en vakant plats, men så är det alltid i en fotbollsklubb.
  • Trötta spelare? Lösningen är återhämtning. Så det är inte enkelt att förbereda sig inför matchen Arsenal. Experten på utmattning bedömer spelarna och sedan tar Van Gaal beslut om laget. Spelarna har ledigt imorgon, för första gången på länge. En möjlig lösning, om spelarna är för trötta, är att rotera laget.
  • Om Young:Ashley Young är mycket viktig. Som en lagspelare, först och främst är han en lagspelare. […] Han tänker alltid på laget. Han kan spela på många positioner. […] Han accepterar sin roll.” Det är fantastiskt för en trainer-coach att ha en sådan spelare och Young låg även bakom det andra målet igår. Van Gaal betonar att alla spelare inte i samma utsträckning jobbar för laget i första hand.
  • Om att stanna länge i en klubb (som Wenger i Arsenal): ”Jag var åtta år i rad i Ajax, det var en väldigt lång tid för den positionen.” Då var han ung och ville ha mer och kände för utmaningen. Van Gaal ville vara landslagstränare och arbeta i olika länder.
  • Om att spelare tröttnar på tränaren: Det händer inte för Van Gaal för han ändrar alltid på truppen.

Tolkat via livestream. Mindre uppdateringar i efterhand. Informationen om skadeläget från Manchester Uniteds Twitter.