De Gea sensationell, Martial får beröm, Mata stolt kapten

David de Gea och Anthony Martial får mycket beröm efter sina senaste landskamper.

Ukraina spelade bra men David de Gea var också briljant,” säger förbundskapten Vicente del Bosque. Lagkamraten Thiago Alcantara var mindre försiktig i sitt uttalande: ”Ordet sensationell gör inte Davids insats rättvisa. Han var magnifik och räddade allt som kom hans väg.

De Gea själv tycker att han är i sitt livs form: ”Det är sant att jag hade lite tur idag, men jag gjorde det bra och jag måste hålla i det. Jag är i den bästa formen i mitt liv.

Trots att han nyligen skrev nytt kontrakt i United fortsätter spekulationerna om en flytt till Real Madrid. Enligt Guardian vill De Gea inte uttala sig kring huruvida han har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Istället hänvisar han till sin agent Jorge Mendes. Även Manchester United ska ha valt att inte kommentera en eventuell klausuls existens.

Juan Mata fick ta över kaptensbindeln när han kom in mot Ukraina, vilket förstås gjorde honom stolt.

Jag skulle ha velat göra mål men det viktigaste är att vi vann. Att spela för Frankrike är en barndomsdröm som blir sann. […] Jag har ingen press på mig,” sa Anthony Martial efter sin första match från start i landslaget, då Frankrike vann med 2-0 i Danmark.

Han fick beröm av förbundskapten Didier Deschamps. ”Jag tycker att Martial passar bäst som ensam anfallare. […] Han har kvalitet med sin snabbhet och sin förmåga att ta sig förbi motståndare och det ger lite variation till vårt spel. Det var en bra prestation från honom.

Den förre landslagsmannen Bixente Lizarazu kommenterade matchen i fransk teve och tyckte att Martial var bäst på planen. ”Han har varit en nyckelspelare. Han adderade variation till sitt spel och med sin snabbhet kan han göra ett omedelbart avtryck. Och så är det kvaliteten på hans dribblingar, för att inte nämna hans passningsspel, han gav en assist till Giroud.

Citat: Manutd.com, 2


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS