Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Tre poäng imorgon och tre på söndag

Louis van Gaal och Wayne Rooney har precis hållit presskonferens inför morgondagens bortamatch mot CSKA Moskva. Dessutom några ord från motståndaren.

Louis van Gaal:

 • En poäng borta: ”Jag sa före bortamatchen mot PSV Eindhoven, en poäng är bra. Tre poäng är bättre men en poäng är bra.
 • Träning i Manchester: ”Vi tränade i Manchester idag på grund av logistiken och sättet vi måste förbereda för matcher. Det sades till oss att det skulle vara trafikstockning i Moskva. […] Jag föredrar att träna [på arenan] eftersom spelarna då vet omständigheterna och var de måste spela, men i det här fallet bestämde vi oss för att träna i Manchester.
 • Fokus på Moskva: ”För mig, som en manager, är nästa match den viktigaste matchen. Jag tänker inte på Man city. Jag tänker bara på CSKA Moskva och jag måste fokusera på den här matchen. Jag kräver det också från mina spelare. Vi har redan förlorat en match mot PSV och vi vill ta minst en poäng.
 • Om Rojo, som har spelat i Ryssland: ”Det jag gillar är att han är en fysiskt väldigt stark kille, han är bra på huvudet och hans passningar är snabba. […] Jag tycker att det finns en fantastisk potential i honom att bli en väldigt bra spelare för Manchester United.

Wayne Rooney:

 • Om planen: ”Planen ser mycket bättre ut än jag trodde. Vi kan inte klaga på planen.
 • Det är ett lagspel: ”Jag vill göra mål och hjälpa laget att vara framgångsrikt, men huvudsaken i min karriär är inte personliga mål utan att laget är framgångsrikt. Det finns inget bättre än att vara framgångsrik som ett lag.
 • Födelsedagspresent? (Rooney fyller 30 år på lördag.) ”Om vi börjar med tre poäng imorgon så skulle det vara fantastiskt och sedan ytterligare tre på söndag!
 • Goda minnen: ”Möjligen den bästa stunden i min klubbkarriär att vinna Champions League. Det var en speciell kväll för United och en som jag och fansen aldrig kommer att glömma. […] Förhoppningsvis kan jag och Michael Carrick, som också vann här, dela vår erfarenhet och hjälpa de andra.

CSKA:s tränare Leonid Slutski:

 • United är bra:Jag tror att de kommer att ha en liknande startelva som den som spelade mot Everton. United är en toppklubb oavsett och vilka som än spelar för dem kommer att vara väldigt starka.
 • Målvaktsfrågan: ”Vi bryr oss bara om resultatet i den här matchen, inte hur många bollar [målvakten] Akinfeev misslyckas med att rädda. Om det blir 10-9 till oss är det okej.
 • Viktig match: ”De här dubbelmötena är alltid avgörande. Vi måste respektera våra motståndare och vara medvetna om att vi möter ett gigantiskt lag, men vi har rätten att hoppas på ett positivt resultat.

Källor: Uefa.com, Manutd.com