Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Sunderland – United 0-1

U21 tog en fin skalp när man besegrade serieledarna Sunderland på bortaplan med 1-0. Inhopparen Tyler Reid gjorde matchens enda mål med kvarten kvar.

United, som har ligacupmatch på onsdag, ställde över flera spelare som kan vara aktuella för startelvan mot Middlesbrough på onsdag så som James Wilson, Andreas Pereira och kanske Sean Goss som får ses som en outsider till att ta en plats i a-lagets trupp på onsdag. Det var därför också logiskt att serieledande Sunderland inledde matchen bäst men utan att skapa de riktigt heta chanserna. 0-0 stod sig till paus i en ganska så chansfattig halvlek.

Sunderland var det bättre laget, men United kunde med tur och skicklighet hålla tätt. Efter 66 minuter kom ytterbacken Tyler Reid in i spel som yttermittfältare och nio minuter senare hade han gett United ledningen då han ensam med Vito Mannone i Sunderlandmålet inte gjorde något misstag. Sunderland försökte desperat nå en reducering, men United höll undan och tog alltså en finfin bortaseger. Det var inte briljant, men United var välorganiserade och alla gjorde jobbet i ett lag där det saknas offensiv kvalitet för tillfället. Noterbart är att United gjorde sin tredje match för säsongen, Sunderland gjorde sin åttonde.

Vad gäller spelarkritik så gjorde Sam Johnstone det bra som vanligt. Jag kan tycka att det är lite tråkigt att han förmodligen inte kommer få spela på onsdag heller, han förtjänar att få en chans i a-laget. Det är defensivt det här laget har sina största styrkor, Axel Tuanzebe får växa in i U21-kostymen som mittback, Tyler Reid, ytterbacken som idag fick chans som yttermittfältare, var väldigt bra ifjol och krönte det med ett mål i när han tog klivet upp i nivåerna och i banan. United har nu två segrar och en oavgjord på de tre första matcherna och ligger på en femte plats i en haltande tabell.

Sunderland – Manchester United 0-1 (0-0)

Uniteds mål: Reid (75)
United: Johnstone; Varela, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Riley; Fosu-Mensah, Redmond, Willock (Reid 66); El Fitouri, Fletcher, Weir