Notiser: Moyes sparkad, juniormatch flyttad

  • David Moyes fick bara 363 dagar i Real Sociedad. Vi visste det redan i söndags och igår fick han så formellt besked om att han får sparken från den spanska klubben. Guardians Sid Lowe skriver bra och initierat om Moyes tid i Spanien.
  • Manchester Uniteds akademi får mer och mer kritik nu för tiden. När det handlar om att producera spelare till elitfotbollen är Uniteds akademi alltjämt en av de absolut bästa. CIES Football Observatory har gått igenom vilka klubbar som har producerat flest spelare i de fem största ligorna. Barcelona toppar som vanligt, i år med 44 spelare. Lyon (35) är tvåa, Real Madrid (34) är trea och sedan följer United med 31 spelare. De engelska klubbarna utmärker sig som vanligt med att vara dåliga. Förutom United återfinns bara Arsenal (20 spelare) på topp 25. [CIES Football Observatory]
  • På tal om akademin. Juniormatchen mot Newcastle som skulle ha spelats på lördag är nu flyttad till måndag kväll. Matchen kommer att spelas på Moss Lane i Altrincham och lär sändas på MUTV. [Twitter/Manchester United]
  • Wolfgang Niersbach har lämnat sin post som ordförande för Tysklands fotbollsförbund. Orsaken är att han tar politiskt ansvar för en kontroversiell betalning till Fifa i samband med att Tyskland tilldelades VM 2006. [Guardian]
  • Franz Beckenbauer är också inblandad i den där skandalen. Beckenbauers signatur finns på dokument rörande betalningen till Fifa och pressen ökar nu på Beckenbauer att förklara sig. [Guardian]
  • Gianni Infantino är en av kandidaterna till posten som ny ordförande för Fifa. Han går till val på att utöka VM till 40 lag. För det är ju antalet lag i VM som är Fifas stora problem. [Guardian]
  • Vi låter Wayne Rooney få sista ”ordet”.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS