David De Gea: Jag är lycklig här

David De Gea har lämnat turbulensen bakom sig. Sommarens heta spekulationer påverkar honom inte och han hyllar fansen och tränaren.
– Sättet fansen tog till mig fick mitt håra att resa sig, säger han, skriver The Guardian.

Det surrades rejält kring De Geas vara eller icke vara i Manchester United. Mot vad de flesta experter förmodade blev han trots det kvar i United i somras.

Det kan Uniteds fans tacka högre makter och kanske en smutta dedikation för.

– Första matchen efter att jag kom tillbaka, efter allt som hänt var imponerande, säger han.

Efter att De Gea kommit tillbaka har han burit fram United till ligans bästa försvar. Även om de ”bara” ligger på en fjärdeplats än så länge har de släppt in minst mål av alla. Endast 8 mål på 12 matcher och luckan efter Vidic, Ferdinand och Van Der Saar börjar isoleras igen.

Rapporter hävdar att de finns en klausul i De Geas kontrakt som gör att Real Madrid kan lösa ut honom i framtiden men De Gea insisterar på att på att han njuter av livet på Stretford End.

– När jag skrev kontraktet kände jag att det var det bästa att göra. Jag är verkligen lycklig för tillfället, i en av världens största klubbar där fansen älskar mig. Ingen svek eller gjorde mig besviken, säger han.

De Gea berättar också om den tuffa marknaden som råder under sommaren och i januari.

– Under transferperioden kan allt hända. Allt kan förändras på blott några sekunder. Det fanns svåra stunder under den tiden, märkliga stunder men de hjälper dig att mogna.

De Gea som är Uniteds just nu starkast lysande stjärna och lagets viktigaste spelare de senaste två säsongerna ger också ros till en viss Louis Van Gaal och belyser en sida som kanske inte är så känd hos holländaren.

– Från dagen jag kom tillbaka gav han mig förtroende, sa att jag skulle spela, ta det lugnt och göra precis det jag gjort förut.

– Van Gaal är en ”skojare” och skämtar ofta. Ibland gör han saker som ska få oss på gott humör. Men mest pratar vi fotboll, säger De Gea.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS