Van Gaal: Jag gör ingenting och tjänar massor med pengar

Louis van Gaal har pratat på tränarföreningens (LMA) årliga konferens. I år fokuserade konferensen på vad sport och affärsverksamhet kan lära sig av varandra om förberedelser. Här följer en sammanfattning av vad Van Gaal hade att säga.

  • Visste tidigt: ”Redan när jag var en pojke visste jag att jag ville bli en trainer-coach. […] Jag spelade på den högsta nivån i Nederländerna, tills jag var 32. Men jag var ingen toppspelare. Jag vet att när du analyserar dig själv, att du inte kan bli en toppspelare. Så jag visste i förväg att jag kanske skulle bli en väldigt bra trainer-coach.
  • Om Ajax: ”Vi vann allting med väldigt offensiv fotboll. Jag säger inte det så mycket, annars kommer Mr Scholes att bli väldigt arg.
  • Beröm och kritik: ”Beröm är bättre än att vara negativ, det är sant. Men ibland, är jag ledsen att säga, måste du också vara negativ.
  • Managerrollen förändras: ”Jag är från en tid där [managern] gjorde allting. Nu är jag manager och jag har en avdelning för idrottsvetenskap. Jag har en scoutingavdelning. Jag har en medicinsk avdelning. jag har assisterande managers. Jag har assisterande tränare. Jag gör ingenting. Ingenting! Jag delegerar och tjänar massor av pengar [skrattar].

Mycket mer från Van Gaal på Telegraph.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS