Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bilic: Det är inte som Fergusoneran men det är inte tråkigt

West Hams manager Slaven Bilic höll redan på torsdagen presskonferens inför lördagens match mellan Manchester United och West Ham.

  • Skadeläget: Trion Sakho, Payet och Valencia saknas mot United. ”Vad gäller antalet skador är det inte så illa, men tyvärr har de tre skadorna kommit på våra nyckelspelare.
  • Om Andy Carroll: ”Hittills har han visat [sin klass] mer som en impactspelare när han har kommit in.
  • Om United: ”Well, de är annorlunda än, låt oss säga, Fergusoneran, då de, framför allt hemma, var elektriska, spelade mer vertikalt. Men du säger små segrar, men det är segrar. Så de vinner. De släpper inte mål och någon säger att de är tråkiga. Men de har bollen. De är inte ett lag som ger dig bollen och försvarar. Du kan kalla den typen av fotboll, ibland, tråkig.
  • Mer om United: ”Jag tycker inte att de är tråkiga eller whatever. De är väldigt svårslagna. Jag tittar på många matcher givetvis, de är alltid på teve Manchester United. I varje match har de fler chanser än motståndaren. I varje match har de mer bollinnehav än motståndaren.
  • Om Wayne Rooney: ”Jag är en stor fan av honom. Som alla andra spelare, framför allt de stora – de största, om de inte gör mål för ett par matcher är de under stor kritik. […] Han är deras nyckelspelare, det är ingen tvekan om det. Han är den som flyter mellan linjerna, han är den som kan byta sida, han är den som när han kommer in i boxen är väldigt farlig. Jag menar, han är Wayne Rooney! Definitivt den bästa engelska spelaren.

Den som så vill kan se Bilics presskonferens på West Hams hemsida.