FA-cupen: Manchester United möter Sheffield United

Det är förstås fokus på Manchester Uniteds Champions League-match mot Wolfsburg den här veckan. Det betyder dock inte att resten av världen stannar till bara för det. Idag har FA-cupens tredje omgång lottats och för Manchester Uniteds del blev det en hemmamatch mot Sheffield United.

I den tredje omgången i FA-cupen går lagen från Premier League och Championship in. Dessa 44 lag får sällskap av ytterligare 20 lag från lägre divisioner som har tagit sig vidare från omgång 2. I dagens lottning var det ytterligare några lag kvar då några möten i omgång 2 ännu inte är avgjorda.

Matcherna spelas den här säsongen den andra helgen i januari. Potentiella speldagar är primärt fredagen den 8 januari och lördagen den 9 januari. Det skulle möjligen kunna bli tal om spel söndagen den 10 januari men United möter Newcastle den 12 januari och som regel har Premier League-matcherna företräde när spelschemat fastställs (januarimatcherna i ligan är redan spikade). Normalt dröjer det några dagar tills tevebolagen har valt ut sina matcher.

Det kunde ha blivit en match mot Sheffield United i FA-cupen redan förra säsongen. Den gången lyckades dock Preston vinna i omspelet i Sheffield och United ställdes därmed mot Preston i åttondelsfinalen. Nu blir det ett nytt försök och nu finns det inga hinder.

Sheffield United håller för närvarande till i League One, där man är ett mittenlag. I skrivande stund är det sex poäng upp till en playoffplats och tolv till andraplatsen, som ger uppflyttning direkt. Förra säsongen blev det just playoff. Då föll man mot Swindon efter extrem dramatik, där returen slutade 5-5 (totalt 7-6 till Swindon) och Sheffield var nära att hämta upp ett fyramålsunderläge.

På vägen till FA-cupens tredje omgång har Sheffield United besegrat Worcester City och Oldham Athletic, båda på hemmaplan.

Senaste matchen mot Sheffield United var då de var uppe i Premier League säsongen 2006/07. United vann då med 2-0 hemma och 2-1 borta. Wayne Rooney gjorde tre av United mål i de två mötena och Michael Carrick fyllde på med ett. Totalt har det blivit 92 matcher mellan klubbarna, 43 segrar för United och 34 för Sheffield. I FA-cupen har det varit fyra möten, samtliga i början på 1990-talet (1990, 93, 94 och 95). United har tre segrar och en förlust.

Bland övriga matcher noterar vi framför allt att Premier League-ledarna Leicester fick en mycket tuff uppgift med Tottenham på bortaplan. Ligatvåan Arsenal fick också Premier League-motstånd i form av hemmamatch mot Sunderland. Även trean Manchester city ställs mot en Premier League-kollega, nämligen en bortamatch mot Norwich.

Lottningen i sin helhet

Watford – Newcastle United
West Bromwich Albion – Bristol City
West Ham United – Wolverhampton Wanderers
Salford City eller Hartlepool United – Derby County
Exeter City – Liverpool
Tottenham Hotspur – Leicester City
Colchester United – Charlton Athletic
Peterborough United – Preston North End
Northampton Town – MK Dons
Arsenal – Sunderland
Newport County – Blackburn Rovers
Ipswich Town – Portsmouth
Birmingham City – Bournemouth
Wycombe Wanderers – Aston Villa
Sheffield Wednesday – Fulham
Oxford United – Swansea City
Brentford – Chesterfield eller Walsall
Bury – Bradford City
Manchester United – Sheffield United
Everton – Dagenham & Redbridge eller Whitehawk
Southampton – Crystal Palace
Eastleigh – Bolton Wanderers
Nottingham Forest – Queens Park Rangers
Carlisle United – Yeovil Town
Chelsea – Leyton Orient eller Scunthorpe United
Doncaster Rovers – Stoke City
Leeds United – Rotherham United
Cardiff City – Grimsby Town eller Shrewsbury Town
Huddersfield Town – Reading
Middlesbrough – Burnley
Norwich City – Manchester city
Hull City – Brighton & Hove Albion


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS