Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Leicester firar jul som serieledare

I Premier League är det måhända dags att acceptera att de på pappret onormala resultaten inte längre är onormala. Det är dags att acceptera den nya världsordningen där Leicester City är herrar på täppan och Arsenal vinner toppmatcher.

West Brom – Bournemouth 1-2: Eddie Howes mannar har nu tre segrar i rad och en fem matcher lång förlustfri svit. Detta efter seger borta mot West Brom. Uppgiften blev några resor bekvämare då McClean drog en korkad utvisning i slutet på första halvlek. Smith gav gästerna ledningen men West Brom skulle kvittera och såg ut att kunna greja en poäng. Med några minuter kvar att spela fälldes dock Gosling av Darren Fletcher utanför straffområdet. Domare Mike Dean såg en chans att få lite uppmärksamhet och pekade på straffpunkten. Daniels klev fram och dunkade in straffen via ribban. Domare Dean fick mer tid i rampljuset när Rondon i slutsekunderna, med bollen utanför planen, skallade och sparkade på Gosling. Given utvisning och två avstängda för West Brom de kommande tre matcherna.

Embed from Getty Images

Stoke – Crystal Palace 1-2: Crystal Palace är bara målskillnad ifrån en Champions League-plats efter en seger borta mot Stoke. Det stod 1-1 efter varsitt straffmål men i slutskedet klev Lee fram och avgjorde med ett långskott som hade både kraft och precision. Besvikelse för Stoke som dock kan trösta sig med att Manchester United kommer på besök på annandagen, vilket borgar för stark segerchans.

Everton – Leicester 2-3: Leicester City fortsätter ignorera att de borde vara rätt värdelösa. En bortamatch mot Everton känns som ett typiskt bananskal för ett överpresterande lag som Leicester. Men Leicester skit i sånt. Glädjen efter Mahrez straffmål var förvisso kortvarig då Lukaku – mål sju matcher i rad, måhända är Vardys rekord hotat – omgående kvitterade.

Embed from Getty Images

Suckade Leicester och tyckte att livet var jobbigt? Icke. Vardy sprang in i straffområdet (frispelade av Mahrez) och fälldes av Howard. Straff och Mahrez prickade förstås rätt från straffpunkten igen. Sen la Vardy upp för Okazaki och matchen var över. Everton fick förvisso en reducering i slutet men sånt är inget som bekymrar Leicester. Flest segrar, flest gjorda mål och färst förluster: Leicester är som man minns Manchester United. Everton? Det var bättre på David Moyes tid (om än vackrare och mer underhållande nu).

Chelsea – Sunderland 3-1: Publiken på Stamford Bridge protesterade mot att Jose Mourinho fick sparken. Chelseas spelare tyckte dock att livet var mycket roligare utan portugisen och Sunderland besegrades enkelt. Blir spännande att se vad Chelsea och Mourinho hittar på härnäst, för 3-1 mot Sunderland är ingen säsongsvändande seger.

Southampton – Tottenham 0-2: Tottenham tog sig till slut förbi Manchester United efter en enkel seger borta mot Southampton. Livet har varit roligare för Southampton som har fem förluster och en oavgjord på de sex senaste.

Newcastle – Aston Villa 1-1: Newcastle följde upp segrar mot Liverpool och Tottenham med att spela 1-1 mot hopplösa Aston Villa. En viktig poäng för Villa som nu är en poäng bättre än rekordusla Derby County var efter 17 omgångar säsongen 2007/08. Villa behöver bara fem poäng till för att undvika att bli sämst någonsin.

Watford – Liverpool 3-0: Watford är en poäng från den sista Champions League-platsen efter en programenlig seger mot Liverpool. Ighalo gjorde två mål men det var förstås en domarskandal som sänkte Liverpool. Efter femtioelva repriser kunde det nämligen konstateras att Bodgan hade bollen under kontroll före Akes 1-0-mål. Liverpools motståndare fortsätter att vara vår glädjespridare.

Embed from Getty Images

Swansea – West Ham 0-0: West Ham drog den fjärde raka oavgjorda matchen och den sjunde raka matchen utan seger efter 0-0 borta mot Swansea. Hemmalaget kan dock känna viss bitterhet då de lurades på en solklar straff.

Arsenal – Manchester city 2-1: Arsenal tycks ha glömt bort att de är Arsenal. Laget som alltid underpresterar i toppmatcherna har upphört med det den här säsongen. Manchester city åkte till London och var tämligen chanslösa. Walcott satte läckert 1-0 och Giroud utnyttjade en gigantisk lucka mellan Harts ben för 2-0. Arsenal hade sedan flera bud på 3-0 innan Yaya Toure helt plötsligt reducerade från ingenstans då det återstod tio minuter. Det blev nervösa slutminuter för Arsenal som hastigt kom på att de var Arsenal. Men city fick inte in bollen och Arsenal hakar på Leicester i toppen.

Annorstädes

Gary Neville tog sin första seger som manager då Valencia vann mot Barakaldo i cupen. I ligan är det dock tyngre, 2-2 hemma mot Getafe innebar tredje raka oavgjorda matchen (två för Gary och en för Phil). Inhopparen Mina räddade oavgjort i den 35:e matchminuten och sen följde 55 meningslösa minuter. Jullov nu men på nyårsafton får Neville chansen att vinna sin första ligamatch då Valencia möter Villarreal på bortaplan.

Real Madrid levererade omgångens resultat hemma mot Rayo Vallecano. Real tog ledningen efter tre minuter. Nio minuter senare ledde Rayo. Sedan var det roliga slut. Efter 14 blev Tito utvisad, Bale kvitterade efter 25 och efter 28 drog Baena in Rayos andra utvisning. Real utnyttjade det numerära överläget genom att skjuta åtta mål till för en programenlig 10-2-seger. Tio mål på hemmaplan… Det är vad Manchester United har mäktat med på åtta ligamatcher den här säsongen. Vad lär vi oss av detta? Att det är roligare att vinna med 10-2 än att förlora med 2-1.

Över i Tyskland har Pep Guardiola tröttnat. Efter 1-0 borta mot Hannover skickade han in avskedshandlingarna. Bayern München agerade raskt och plockade in Carlo Ancelotti. (Ja, Guardiola stannar förstås säsongen ut och Ancelotti tar över i sommar.)