Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag kommer inte avgå

Louis van Gaal såg en klar förbättring från Manchester United i den mållösa matchen mot Chelsea.

  • Sammanfattning:Jag tycker att det var en väldigt bra insats. Men man måste göra mål och vi gjorde inte det. […] Vi forcerar turen men vi har inte turen vi behövde.
  • Förbättring men inga mål:Jag börjar min analys med att jag har sett en bra prestation. Vi var det dominerande laget. Vi har attackerat 70 procent tror jag. Vi har skott på mål, i trävirket. Vi provocerar straffar. Men vi har inte tur i avslutningarna. I de senaste matcherna har vi inte forcerat turen.
  • Om sin egen position:Det är inget intressant ämne. Jag kan inte påverka det. Jag kan bara arbeta med spelarna. Du kan se att spelarna kämpade för mig. […] Även efter det här resultatet applåderade fansen. Jag är inte oroad, jag har fullt förtroende till styrelsen och spelarna.
  • Men du funderar inte på att avgå?Tvärtom, när spelarna ger såna här insatser i en sådan här situation finns det ingen anledning för mig att avgå. Media kanske vill det men jag kommer inte göra det. […] Det handlar om att fullfölja mitt kontrakt.
  • Det händer så mycket i fotbollsvärlden. Mitt första år som manager var mycket tuffare. […] De flesta [fansen] applåderar fortfarande, inte alla men de flesta.

Van Gaal pratade med BT Sport.

I samma kanal tyckte den förre domaren Howard Webb att Wayne Rooney borde ha blivit utvisad. Webb tycker att United skulle ha fått straff för handbollen på Willian men han var inte lika säker på situationen med där Azpilicueta fällde Mata.