Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United förnekar att Van Gaal erbjöd sig att avgå

Manchester United har på tisdagen förnekat att Louis van Gaal skulle ha erbjudit sig att avgå efter förlusten mot Southampton. Vidare så blir det inget möte idag mellan Ed Woodward och Van Gaal, Woodward är nämligen i London (det är förstås möjligt att de båda talar över telefon). Detta rapporterar både Independent och Times.

Tidningarna fortsätter att spekulera kring Van Gaals framtid och den senaste teorin är att Woodward inte vill sparka managern under pågående säsong. Dels för att det är mindre kaotiskt att byta manager mellan säsonger och dels för att det inte finns så många kandidater tillgängliga just nu. Istället uppges det nu vara troligt att United och Van Gaal ska skiljas som vänner efter säsongen. Van Gaal sägs uppskatta den tillit som Woodward visar och uppges vara beredd att fortsätta så länge klubben vill ha honom kvar.

Men, påpekas det som alltid, det kan ju snabbt ändras om resultaten fortsätter att vara dåliga. Också som alltid uppges United vara ovilliga att ge jobbet till Jose Mourinho men ingen vågar säga att det är uteslutet att portugisen till slut blir manager för United.

Vad som ändå förefaller vara klart är att Southamptonmatchen inte blev Van Gaals sista match som manager för Manchester United.