Poole i Europa League-truppen

Listan för registrerade spelare till slutspelet i Uefa Europa League är nu släppt på Uefas hemsida. För Manchester Uniteds del noterar vi att Regan Poole får en plats i truppen. Poole, som nyligen blev spelklar, får nummer 41. Även Will Keane registreras i truppen.

United registrerar 24 spelare i truppen. Då bara tre spelare i truppen – Johnstone, Lingard och Keane – klassas som ”club-trained” får United inte registrera fler spelare. Nu är detta egentligen av akademisk betydelse då United har så få spelare i truppen att ingen a-lagsspelare hamnar utanför.

Inga spelare listas i nuläget på b-listan. Det betyder att Cameron Borthwick-Jackson och Andreas Pereira just nu inte är registrerade. Men det är igen av akademisk betydelse då det är tillåtet att registrera spelare på b-listan närmare match (senast klockan 24.00 dagen innan match).

Av ungdomsspelarna i United är det notabelt att Timothy Fosu-Mensah inte uppfyller kraven för att registreras på b-listan.

Adnan Januzaj uppfyller kraven för b-listan men får ändå inte spela i turneringen för United då han redan har representerat Dortmund under säsongen.

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Jones, Rojo, Smalling, Shaw, Varela, Darmian, Poole
Mittfältare: Mata, Carrick, Blind, Young, Herrera, Valencia, Fellaini, Schneiderlin, Schweinsteiger, Lingard
Anfallare: Memphis, Martial, Rooney, Keane

För att registreras på b-listan måste spelaren vara född senast den 1 januari 1994 och ha varit tillgänglig för spel i klubben i en oavbruten period på minst två år efter sin 15-årsdag (eller de senaste två åren för U16-spelare). Om jag minns rätt kan man inte registrera spelare på b-listan som tidigare har varit registrerade på a-listan (det var anledningen till att Januzajs registrering i Champions League-truppen säsongen 2013/14 dröjde), men jag hittar inget om det i regelverket. Om detta stämmer kan det förklara att Fosu-Mensah inte registreras. Det borde i så fall också innebära att man räknar med a-lagsspel för Poole inom två år, annars hade det varit lämpligt att vänta med hans registrering.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS