Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal om Mourinho, kommunikation och ungdomar

Mark Ogden på Independent har fått en sällsynt chans att intervjua Louis van Gaal. Manchester Uniteds manager tenderar annars att bara göra obligatoriska framträdanden på presskonferenser och i teveintervjuer runt match.

  • Om kommunikation: ”Ibland är spelarna uttrötta på min kommunikation, men det är vad jag gör och de vet hur jag tänker. Men de vet att jag är väldigt transparent.
  • Om Mourinho: ”Jag har inte sagt att vi har pratat men han är min vän, så där har du det. Men jag vet inte om Manchester United har pratat med Mourinho eller inte. Jag kan bara säga att jag har pratat med Ed Woodward och jag kan inte föreställa mig att de har pratat med varandra. Jag tror att om de pratar med en annan manager skulle du säga det till mig, för vår relation är så.
  • Om ungdomar: ”Det är alltid bra att du utbildar dina egna unga spelare, i Manchester Uniteds kultur och också i Manchester Uniteds spelstil. Det är väldigt viktigt. Men jag har tagit en risk med att minimera truppen för att ge plats för unga spelare, för när du har många skador har du problem. Men nu har jag gett chansen till Lingard, Borthwick-Jackson också, medan Martial och Memphis också är väldigt unga.
  • Om ungdomar och nästa manager: Jag hoppas att när folk tittar tillbaka i framtiden och prata om de unga spelarna som mitt arv, men du kan aldrig veta. Nästa manager måste också visa tillit till de unga spelarna. […] Om United efter att jag har gått i pension anställer en manager som inte ger ungdomar chansen kommer det att vara väldigt svårt. Det är också väldigt viktigt för Manchester Uniteds styrelse att titta på profilen för nästa manager.

Läs hela intervjun på Independent.