Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sunderland – United 2-1: United räckte inte till

Embed from Getty Images
United stod återigen inför en match på tröskeln till en vändning, återigen räckte de inte till. Trots ett klassmål från Martial vann Sunderland, för första gången på Stadium of Light. 

Ja jag skrev ju innan matchen att det inte finns några enkla matcher för Manchester United och i dag kom beviset. Trots stigande form och en försiktigt stigande optimism blev bottenlaget Sunderland för svårt.

Sunderland ska dock nämnas har höjt sig under den frenetiskt tuggummi-tuggande ”Big Same” Allardyce.

Man får väl ge kredd till Sunderland ändå. De ville verkligen vinna, slet lika hårt som arbetarna i stadens industrier. Men ärligt talat, det fanns tydliga luckor i laget som med lite kvalité hade kunnat utnyttjas.

De fick också det där viktiga första målet som gör ett desperat lag 10-15 % bättre. Den nye och i matchen företagsamme Wahbi Khazri slog en frispark som för att citea Bo Hansson ”gick förbi hela försvaret och fadderullan” och landade bakom en chanslös David De Gea.

Det är inte utan att ja funderar på om de två målen hade släppts in med en Marouane Fellaini på planen. Jag är lika medveten som alla andra vilka brister han har men fasta situationer blir mycket bättre med honom.
Samtidigt; Är det verkligen så vi vill se United spela?

En sak som blev skrämmande tydligt i dag var hur mycket mer osäker Uniteds backlinje blir när de offensiva säkerhetslinorna lössläpps lite. Det är en återkommande tendens  och det verkar inte finnas något mellanläge för United. Stabil defensiv påverkar offensiven negativt och friare tyglar offensivt gör försvaret snurrigt och inkonsekvent.

Trots det fanns det glimtar i Uniteds spel som jag faktiskt mådde bra över. Kortpassnings-kombinationerna gav en ny dimension i spelet och kantspelet med offensiva ytterbackar gjorde att laget skapade fler chanser än i många tidigare matcher. Ofta var felet endast den sista avgörande individuella prestationen, framförallt i först halvlek.

Sunderland har gjort ett par skapliga värvningar i januari, båda målskyttarna i dag var nyförvärv, och ser ut att på allvar kunna utmana om att stanna kvar i Premier League. Sam ”Allardici” har gjort det förr och han själv är övertygad om att de klarar det.

För Uniteds del ser det allt mer ut som att Europa League blir den sista chansen att nå Champions League. Den turnering Alex Ferguson en gång sa ”var ett lagom straff för oss att få spela i”.

Matchfakta

Sunderland2
Manchester United1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 26
Tid: Lördagen den 13 februari 2016, 13.45
Plats: Stadium of Light, Sunderland
Publik: 41 687
Domare: Andre Marriner
• assisterande: Collin, Beck
• fjärde: Mason

Matchhändelser

3Wahbi Khazri1-0
38DeAndre Yedlin
39Anthony Martial
Assist: Mata
1-1
45+4John O’Shea
46Wayne Rooney
58Juan Mata
59Michael Carrick
82David de Gea (självmål)2-1

Manchester United

De Gea
Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson
Schneiderlin, Carrick
Lingard, Mata, Martial
Rooney
Love för Darmian (37)
Memphis för Lingard (62)
Keane för Schneiderlin (86)
Avbytare: Romero, Herrera, Pereira, Weir
Manager: Louis van Gaal

Sunderland

Mannone
Yedlin, Kone, O’Shea, Van Aanholt
Kirchhoff
N’Doye, Cattermole, M’Vila, Khazri
Defoe
Rodwell för Kirchhoff (15)
Borini för Defoe (71)
Toivonen för Cattermole (85)
Avbytare: Pickford, Brown, Matthews, Honeyman
Manager: Sam Allardyce