Matchdag!

Vad är väl en måndagskväll i Shrewsbury? Tja, om inte annat så är det inledningen på en vecka med tre Manchester United-matcher. Det är också en match med vad det verkar 16 otillgängliga Unitedspelare. Vi är nu på nivån där ersättarens ersättares ersättare är otillgänglig. Dean Henderson lär sitta på bänken ikväll. Han är förmodligen den sjätte bästa målvakten i klubben.

https://twitter.com/ManUtd/status/701685870517161984/photo/1

En vecka med tre Manchester United-matcher borde vara världens bästa vecka. Men det känns inte riktigt så just nu. Vad som definitivt är klart är att det är en kvartsfinal mot West Ham som finns i potten för vinnaren ikväll. Också klart är att omspel skulle vara väldigt olämpligt för Manchester United. Om United går vidare i Europa League finns det inga datum att planera in ett omspel på. Första luckan i kalendern är, vid avancemang i Europa League, veckan före FA-cupsemifinalerna ska spelas. Det ger en svår situation.

Idag släpps senaste numret av United We Stand.

Skadekrisen i United gör att det är möjligt att Regan Poole kommer att debutera ikväll. Det skulle i så fall vara fantastiskt. Det är nämligen så att Poole gjorde sin debut för Newport County – som den klubbens yngsta spelare någonsin – just mot Shrewsbury på bortaplan.

Poole är emellertid inte den enda spelaren i dagens trupp som har spelat match i Shrewsbury. Morgan Schneiderlin möjligen det när Southampton harvade i de lägre divisionerna. Och i juli 2011 spelade Uniteds reserver en träningsmatch borta mot Shrewsbury. Då var Will Keane en av spelarna i startelvan medan Jesse Lingard var inhoppare. Larnell Cole, som ikväll torde starta för Shrewsbury, var inhoppare för United i den matchen. Uniteds mål, i en 2-1-förlust, gjordes av Danny Drinkwater.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS