Matchdag!

Ska vi återigen inleda med att det är upplagt för en ny ödesmatch för Louis van Gaal? Jo, jag tror vi gör det. Ikväll vankas en ny ödesmatch för Louis van Gaal då Manchester United tar emot Midtjylland i Uefa Europa League. För Van Gaal är det återigen en match där han egentligen inte kan vinna. Om United går vidare ikväll har man bara gjort det alla förväntade sig, det alla krävde. Om United inte går vidare ikväll är det ett fiasko. Sådana är spelreglerna i världens största klubb.

Även om Manchester Uniteds skadesituation är extrem så kan det vara läge att nyansera det hela en aning. Offensivt kan det tänkas att United ställer upp med Schneiderlin/Herrera och Carrick/Herrera bakom Lingard, Mata, Memphis och Martial. I Van Gaals förmodade förstaelva är det egentligen bara Rooney och möjligen Schweinsteiger som saknas. Defensivt är det aningen sämre ställt, men den gigantiska skadelistan är primärt fylld med reserver och reservernas reserver.

Det är inte så ofta som Old Trafford får besök av danskar. Senast det skedde var nån gång på Fergies tid då vi mötte Aarhus eller möjligen Aalborg eller nåt sånt. Köpenhamn har också varit på besök. Men matchen att tänka tillbaka på är när Brøndby besökte drömmarnas teater säsongen 1998/99.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS