Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Rooney behöver inte opereras

Louis van Gaal har kommit med en uppdatering kring Wayne Rooneys status. Manchester Uniteds och Englands lagkapten är förstås inte aktuell för spel när United på söndagen tar emot Arsenal men han kommer åtminstone inte att tvingas till operation.

Nej [han behöver ingen operation],” säger Van Gaal. ”Wayne har ett skydd nu och han måste bära det i två och en halv vecka. Sedan måste vi titta, så jag kan inte säga någonting om det nu.

Detta skulle i så fall innebära att Rooney kan ta av skyddet i mitten på mars. Sedan behöver han förstås lite tid innan han är tillbaka i spel igen. Därmed förefaller det vara givet att Rooney missar båda mötena med Liverpool i Europa League. Comebacken kommer sannolikt inte före landslagsuppehållet i slutet på mars.