Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Supportrar utestängda från reservlagsmatch

Manchester Uniteds reservlag spelar idag (matchen började 14.00) semifinal i Manchester Senior Cup mot Oldham. Matchen är formellt en bortamatch men Oldham hade svårt att hitta en plats för matchen varför den spelas på bakom stängda dörrar på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington.

Alla matcher på Carrington spelas bakom stängda dörrar men United har en lista på supportrar som i vanliga fall har tillåtelse att se matcherna. Det är supportrar som i många fall följer reserv- och juniorlagen både hemma och borta. Till matchen mot Oldham har United dock skrivit brev till dessa supportrar och meddelat att de inte är välkomna. ”Det är policyn vi har,” skriver sekreteraren John Alexander.

Så har det emellertid inte varit tidigare. United har spelat ett antal matcher i turneringen på Carrington, både hemmamatcher och bortamatcher, bakom stängda dörrar och då har supportrarna alltid varit välkomna.

Ofta när supportrar inte är välkomna så hänvisas till säkerhetsskäl men detta är inte applicerbart den här gången. Klubbanställda, personer från Manchester FA, scouter, media samt släkt och vänner är nämligen välkomna. Det spekuleras istället i att detta ska vara Louis van Gaals besked, för att undvika att supportrarna skulle råka se vad som sker på a-lagsträningen.

United och Oldham ska också mötas i semifinal i Lancashire Senior Cup. Tid och plats för den matchen har ännu inte meddelats.


Källa: Red News