Spelarbetyg: Liverpool – United

 

Manchester United förlorade gårdagens rivalmöte mot Liverpool med 2-0 på Anfield. Nästa torsdag är det returmöte på Old Trafford där United inleder i brant uppförsbacke. Först ska fokus riktas mot gårdagen en sista gång där spelarna ska få sina respektive domar från den lama insatsen. Samtliga spelare utom en anses underkända, den godkända spelaren når nästintill maxbetyg. Håller ni med?

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 9,5
Alldeles briljant. Briljant! Räddade laget gång på gång med sina omöjliga räddningar. Hade det inte varit för spanjoren hade United stått för en av föreningens mest pinsamma insatser genom historien.
Guillermo Varela 5
Visar vilja och är ambitiös i sitt spel, det räcker långt för att få supportrarnas uppskattning. Under första halvlek markerade han bort Philippe Coutinho när denne befann sig på kanten. Bra i första halvlek, sämre i andra.
Chris Smalling 5
Smalling såg lite skakig ut matchen igenom. Tajmingen i försvarsspelet var inte hundra, vilket syntes i första halvlek när han totalt missade en slängnick i eget straffområde. Försvarsgeneralen vi vant oss vid var saknad.
Daley Blind 4
Blind har matchats hårt under lång tid och det börjar ta ut sin rätt mer och mer för var match som går. Är stundtals helvilsen i försvarsspelet när han blir bolltittande istället för att följa sin spelare. Värst var det under andra halvlek när han småjoggade hem som ytterback när han tappade bollen.
Marcos Rojo 4
Är opålitlig var han än befinner sig i backlinjen. Förra säsongen såg vi en resolut mittback som gjorde sina misstag, men som spelade med hjärta och vilja. De spetsegenskaperna har han plötsligt tappat och han tillför för tillfället inte ett dyft i försvarslinjen.
Morgan Schneiderlin 4,5
Utbytt ’79. Fick i sedvanlig ordning täcka hav av ytor när han har Marouane Fellaini som mittfältskollega. Med de stora ytorna tappade Schneiderlin det täta spelet som han gillar. Han gillar när det smäller och är trångt på mittfälltet. Nu blev det stora ytor och istället hängde fransmannen inte med.
Marouane Fellaini 4
Denne Fellaini. Som nämnts på Schneiderlin så kan det inte vara lätt att spela bredvid belgaren. Han svävar iväg ut i en fri roll och söker dueller där han kan göra någon ful eftersläng och sedan rycka på axlarna helt oförstående. Vann några dueller på fasta situationer och passningsspelet var okej, men ändå var han usel.
Marcus Rashford 4,5
Utbytt ’46. Det här var inte Rashfords match. Fick inga ytor överhuvudtaget att arbeta på. Fick spela ute till höger från start, där han blivit placerad under de två senaste matcherna under andra halvlek. Då var det hyfsat lyckat, men frågan är om inte han och Anthony Martial ändå skulle skiftat när det inte fungerade i denna match.
Juan Mata 4,5
Utbytt ’79. Under slutet av andra halvlek fick han plötsligt lite ytor och då är han direkt farlig och utnyttjar det. Liverpool komprimerade mittfältet och spelade tajt runt Mata och då fick han det svårt. Hade behövt lite mer draghjälp centralt.
Memphis Depay 4,5
Memphis hade sina sekvenser under matchen där han lyckades, men majoriteten av de drygt 90 spelade minuterna var han misslyckad. Fick inte de lägena han ville ha när Liverpools press blev så pass lyckad som den blev. Var nonchalant lat i försvarsspelet när han drog på sig straffen.
Anthony Martial 4
Fransmannen var en skugga matchen igenom. Lyckades inte med någonting utan körde gång på gång fast när han väl fick bollen. I övrigt såg han som vanligt inte ut att bry sig, men i denna match såg han obekväm ut och verkade inte ens vilja ha bollen under långa stunder.
Michael Carrick 3,5
Inbytt ’46. Insatsen vid 2-0-målet drar givetvis ner betyget radikalt. Oerhört uselt agerande av en sådan meriterad spelare i ett sådant prekärt läge av matchen. I övrigt var han inte direkt lyckad som mittback heller.
Ander Herrera N/A
Inbytt ’79. Ett relativt osynligt inhopp. Gör sig som bäst tilsammans med Juan Mata, så varför de byter med varandra är oklart.
Bastian Schweinsteiger N/A
Inbytt ’79. Kul att Schweinsteiger äntligen är tillbaks. Fick några minuter på planen och tog genast tag i dirigentpinnen genom att försöka styra upp laget. Fin framspelning till Fellaini i slutet.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS