Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mazic dömer på torsdag, Oliver på söndag

Manchester United spelar den här veckan mot sina två största rivaler och det är nu klart vilka som kommer att döma matcherna. Uefa meddelar att serben Milorad Mazic dömer hemmamatchen mot Liverpool i Europa League medan Premier League meddelar att Michael Oliver kommer att döma derbyt borta mot Manchester city på söndag.

United – Liverpool: Mazic får Milovan Ristic och Dalibor Djurdjevic som assisterande domare, Danilo Grujic och Nenad Djokic som extra assisterande domare och Nemanja Petrovic som fjärdedomare. Mazic tillhör Europas högst ansedda domare och han kommer att döma EM i sommar. Han är inte tillnärmelsevis lika kortglad som Carlos Velasco Carballo, som dömde mötet i Liverpool.

Mazic har dömt United en gång den här säsongen, förlusten borta mot Wolfsburg. Tidigare har han också dömt segrarna mot Shakhtar (1-0, 2013) och Braga (3-2, 2012), båda på Old Trafford. Han har dömt Liverpool en gång, då de vann med 1-0 mot Sparta Prag i Europa League 2011.

city – United: Oliver får sällskap av Brooks och Beswick som assisterande domare och Marriner som fjärdedomare. Oliver har gjort 18 Unitedmatcher (8-4-6). Den här säsongen segern hemma mot Liverpool. förlusten mot Norwich och 1-1-matchen borta mot Chelsea. Han dömt Manchester city 15 gånger (11-2-2). Den här säsongen har han bara dömt dem en gång, i ligacupfinalen mot Liverpool då city vann på straffar.

Söndagens match blir hans tredje Manchesterderby och city har vunnit de två tidigare. Hans första derby var i mars 2014 då David Moyes United var chanslösa på Old Trafford. Han dömde derbyt på City of Manchester Stadium förra säsongen, då Chris Smalling blev utvisad efter två idiotiska varningar. Oliver vägrade därefter blåsa straff till city, trots flera klara situationer men city kunde vinna ändå.