Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Manchester United har idag chansen att på allvar blanda sig i kampen om Champions League-platserna. Då krävs det seger mot Manchester city.

U-N-I, T-E-D,
United are the team for me,
With a knick-knack, paddy-whack,
Give a dog a bone,
Why don’t city fuck off home.

Vi gratulerar Marcos Rojo som fyller år idag. Förhoppningsvis firar han med en seger, annars tar vi tillbaka gratulationen.

Senast de goda vann på City of Manchester Stadium avgjorde Robin van Persie med en frispark på tilläggstid.

United har en vana att avgöra derbyn på tilläggstid. Säsongen 2009/10 avgjordes tre derbyn på tilläggstid. Michael Owen avgjorde ligamötet på Old Trafford medan Wayne Rooney avgjorde ligacupsemifinalen (också på Old Trafford). I ligaderbyt på bortaplan var det Paul Scholes som klev fram.

I april 1996 hade Manchester United ätit upp Newcastles försprång i ligan. När United den 6 april åkte till Maine Road ledde man ligan tre poäng före Newcastle, som hade en match mindre spelad. Denis Irwin fixade straff och Eric Cantona satte 1-0. city kvitterade. United tog ledningen på nytt genom Andy Cole. city kvitterade igen. United fick emellertid sista ordet då Ryan Giggs stänkte in 3-2 och United tog ett stort steg mot ligatiteln.

I maj 2007 avgjordes ligan när United vann med 1-0 på City of Manchester Stadium. Cristiano Ronaldo sköt matchens enda mål på straff. Hemmalaget fick i slutet av matchen en jättechans att kvittera men Edwin van der Sar räddade Vassells straff. United var därmed åtta poäng före Chelsea. Dagen efter spelade Chelsea 1-1 mot Arsenal och Manchester United var engelska mästare.