Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lingard: Det var en massiv seger

Jesse Lingard var på strålande humör när han pratade med Manutd.com efter gårdagens derbyseger. ”Det är en massiv seger,” säger Lingard. ”Grabbarna gav allt, vi pressade väldigt bra och höll bollen väldigt bra. Att få det tidiga målet var massivt för oss.

Embed from Getty Images

Lingard beskriver både matchvinnaren Marcus Rashford och managern Louis van Gaal som ”buzzing” efter matchen. Han menar att Rashfords snabbhet var en nyckel i matchen: ”Givetvis visste vi att [snabbheten] var en av deras svagheter, med Marcus fart och sätt att löpa in bakom försvaret fick han också sin belöning.

Han var buzzing, men jag höll honom på jorden. Han är redan på jorden ändå, för att vara ärlig. Han är alltid lugn och har sina fötter på jorden. Han ser fram emot resten av sin karriär nu.

Lingard var en av spelarna som stod upp för Rashford när anfallaren anklagades för filmning av Manchester citys försvarare: ”Ja, jag var tvungen att backa upp honom och jag se efter de unga grabbarna. [Skrattar.] Men jag tycker också att det var straff.

https://twitter.com/FutbolFinn/status/711619481806770177