Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Holländska förbundet vill ha Van Gaal i sommar

Kanske blir jobbet i Manchester United ändå inte Louis van Gaals sista jobb. Både Independent och Telegraph rapporterar att det holländska fotbollsförbundet vill ha Van Gaal som teknisk direktör.

Det holländska förbundet kommer i sommar att öppna sin nya anläggning Zeist Campus och i ett försök att ta sig tillbaka till toppen överväger man också omstruktureringar i landslagsledningen. En potentiell förändring skulle vara att anställa en teknisk direktör, en roll som idag inte finns.

Det holländska förbundet ska se Van Gaal som den perfekta personen för en sådan position och teorin understöds av att Van Gaal har en mycket god relation till förbundskapten Danny Blind.

För att detta ska bli av krävs förstås att Van Gaal får sparken som manager för Manchester United. Det krävs också att holländaren ändrar sig, då han tidigare har insisterat att jobbet i Manchester United är hans sista. Det ska dock finnas en växande övertygelse i Holland om att Van Gaal skulle kunna övertygas om en roll i förbundet.