Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Leicester utökar serieledningen

 

Att Manchester United vann mot Everton med 1-0 igår har ni koll på vid detta laget, men hur gick det i övriga Premier League-matcher? Hur är statusen på de andra lagen? Vi tar en liten närmare titt på det i motståndarkollen.

United avancerade till en femteplats i Premier League-tabellen i och med gårdagens seger. Numer infinner vi oss två poäng före West Ham och en poäng bakom grannen Manchester City på fjärdeplatsen. Det kommer med all förmodan bli en kamp in i det sista då lagen slår varandra hej vilt.

Några som vägrar släppa taget och bjuda in till kamp är Leicester City. På nytt tog de en 1-0-seger, denna gång mot det Champions League-aspirerande Southampton. Southampton som vid seger hade legat fyra poäng ifrån fjärdeplatsen, men som nu istället halkade efter rejält och infinner numer sig hela sju poäng ifrån den eftertraktande platsen. Leicester däremot ångar på och är det inte briljans från Jamie Vardy eller Riyad Mahrez så  görs målen på ren och skär vilja. Viljan vid detta tillfälle stod ingen mindre än Wes Morgan för. Lagkaptenen valde helt enkelt helt rätt tillfälle att stånga in sitt första Premier League-mål för säsongen.

Snäppet bakom serieledarna tappade Tottenham Hotspurs poäng i den heta lördagskvällsmatchen. Matchen såg länge ut att gå Liverpools väg, men det går aldrig räkna ut Spurs med Harry Kane i laget. Skytteligaledaren går från klarhet till klarhet och kvitteringsmålet mot Pool höll världsklass, där han vände bort sin försvarare och pricksköt bollen in i bortre burgaveln tätt intill stolpen.

Embed from Getty Images
Både Arsenal, Manchester City och Chelsea gick ifrån sina respektive matcher med övertygande 4-0-segrar. City borta mot Bournemouth, Arsenal hemma mot Watford och Chelsea borta mot Aston Villa. Arsenal är alltjämnt elva poäng bakom Leicester med en match mindre spelad. City studsade tillbaks från derbyförlusten senast, hänförda av comebackande Kevin De Bruyne spelade de ut nykomlingen från sydkusten. Stackars superjumbon Aston Villa blev återigen utklassade, denna gång av Chelsea. Chelsea som under våren gått en ny vår till mötes och infinner sig på en tionde plats, nio poäng bakom United.

West Ham tappade slutligen poäng i striden om Champions League-platsen. Oväntat nog var det hemma mot det annars formsvaga Crystal Palace. Återstår att se hur Hammers studsar tillbaks efter det poängtappet, hur som helst satte Dimitri Payet ytterligare en frispark i nät – vilket numer sker varenda match! I bottenstriden tog Norwich tre oerhört viktiga poäng när de besegrade bottenkollegan Newcastle. Matchen svängde oerhört och trots att Aleksandar Mitrovic satte två mål för Newcastle fick tillslut Norwich sista ordet i slutet av matchen när Martin Olsson, av alla, fick avgöra. I botten plockade även Sunderland poäng i 0-0-matchen mot West Bromwich. Slutligen spelade även Stoke oavgjort mot Swansea i en match som slutade 2-2.

Omgångens resultat

  • Manchester United – Everton 1-0
  • Leicester – Southampton 1-0
  • Liverpool – Tottenham 1-1
  • Arsenal – Watford 4-0
  • Bournemouth – Manchester City 0-4
  • Norwich – Newcastle United 3-2
  • Stoke – Swansea 2-2
  • Sunderland – West Brom 0-0
  • West Ham – Crystal Palace 2-2
  • Aston Villa – Chelsea 0-4