Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Mourinho räknar med att få jobbet

Ryktena om att Jose Mourinho ska ta över Manchester United har tagit fart på allvar igen. Åtskilliga internationella publikationer placerar portugisen i United och det gör David McDonnell på Mirror och James Ducker på Telegraph också.

McDonnell skrev redan i lördags att ”Manchester United kommer göra sig av med Louis van Gaal i sommar – även om han leder dem till seger i FA-cupen”. McDonnell jobbar förvisso på Mirror men språkbruket tyder på att han är säker på sin sak, mindre trovärdiga rapporter tenderar att ha ett vagare språk.

McDonnell skriver också att Van Gaal, trots hans kommentarer i media, ska acceptera att hans tid i klubben snart är över. Vidare sägs Sir Bobby Charlton och Sir Alex Ferguson nu ha accepterat att det behövs en förändring och de ska inte längre stå i vägen för Mourinho.

Ducker skriver att Mourinho ska ha meddelat vänner att han nu känner sig mer och mer säker på att han ska få jobbet. Men Ducker medger att ingen vet säkert och han säger att Van Gaal fortfarande hoppas sitta kvar över nästa säsong. Samtidigt skulle en cupseger ge Van Gaal chansen att lämna United med huvudet högt.

Ducker säger att United vill värva Evertons mittback John Stones och Benficas mittfältare Renato Sanches i sommar, två värvningar som Mourinho ska gilla. Vidare ska United överväga ett försök att signera Zlatan Ibrahimovic på fri transfer.

Över i Tyskland är Bild säkra på att Mourinho kommer att ta över i sommar.

Vi vet att Bild har väldigt bra kontakter i Bayern München men att de skulle vara först i världen med Mourinho till United känns ändå inte troligt.

En annan potentiell sommarvärvning för United är Valencias portugisiska mittfältare Andre Gomes. Gary Neville sägs hålla Gomes högt och Gomes har också Jorge Mendes som agent.