Mata: Fotbollsspelare tjänar löjliga pengar

Fotboll är väldigt bra belönat på den här nivån. Det är som att vi lever i en bubbla,” säger Juan Mata. ”Jämför med resten av samhället tjänar vi löjliga summor. Det är ofattbart. I förhållande till fotbollsvärlden har jag en normal lön. Jämför med 99,9 procent av Spanien och resten av världen tjänar jag en löjlig summa.

Mata kritiserar unga spelare som går till storklubbar och tror att de är ”rockstjärnor” och ”klär sig i extravaganta kläder och kör flashiga bilar.

Han tycker att det är för mycket affärer i sporten och säger att han skulle vara beredd att sänka sin egen lön: ”Jag gillar inte affärssidan av fotboll. Jag älskar spelet, jag älskar att träna och tävla. Jag skulle ta en lönesänkning om det var mindre business i sporten. På de här nivån är vi väldigt bra betalda och du börjar tänka att det inte är så stor skillnad på x och x+3.

Citat: Guardian


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS