Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney vill göra som Scholes och Giggs

Jag har spelat med och titta på Paul Scholes i [rollen som offensiv mittfältare] i många år och jag har alltid vetat att en dag är det var jag skulle spela,” sa Manchester Uniteds lagkapten Wayne Rooney efter 2-1-seger mot Everton i FA-cupen.

Så jag har försökt lära mig och tittat på vad han gjorde. Förhoppningsvis om jag fortsätter spela där kan jag utvecklas och bli bättre. Det [känns som en naturlig utveckling]. Det ger mig frihet och tillåter mig att få bollen och ha en stor påverkan på matchen.

Rooney är idag en av lagets mest rutinerade spelare och han säger att han gör vad han kan för att hjälpa den yngre generationen. ”När jag kom till klubben 18 år gammal var Giggsy runt 30 och jag såg hjälpen och råden han gav mig vid den åldern, så om jag kan göra hjälpa de unga spelarna på något sätt nu är jag glad att göra det. Spelar du för Man United, oavsett om du är 18 eller 30, måste du ta ett visst ansvar och du unga grabbarna hanterar det väldigt bra.

Rooney menar att en FA-cupvinst skulle vara ”massiv” och ”om vi vinner cupen kommer det att vara en enorm språngbräda för oss”.

Läs mer på Telegraph.