Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Det är en normal reaktion

Manchester United spelade 1-1 mot Leicester City på Old Trafford. Den fula duellen mellan Robert Huth och Marouane Fellaini var i fokus när Louis van Gaal efter matchen pratade med Sky Sports. Van Gaal tycker att Fellainis reaktion var normal och menar att om Fellaini blir avstängd i efterhand så borde Huth också bli det.

Embed from Getty Images

Vi får också några ord från Claudio Ranieri, som svarade undvikande på frågor om domaren.

Louis van Gaal:

 • Om matchen:Vi spelade en av våra bästa matcher den här säsongen. Vi skapade många chanser men gjorde inte mål. De gjorde mål på en fast situation, precis som i deras hemmamatch.
 • Om domaren:Jag tycker att det var en svår match, det sa jag förra veckan också. Nu för tiden kan du inte kontrollera det ensam som domare. När du ser vad Huth gör mot Fellaini är det en straff. När jag drar i ditt hår, vad är din reaktion? Bara i sex masochism är det tillåtet. Jag tycker att det är en normal reaktion. Varje normal människa som blir ryckt i håret. De gjorde det flera gånger tycker jag.
 • Kan det bli avstängning i efterhand?Då måste du första plocka Huth. Han var den som greppade håret på Fellaini. Reaktion från Fellaini är en människas.
 • Är Champions League borta nu? ”Det är tuffare när du inte vinner, givetvis. Men det är alltid ’om’. Du vet inte. Manchester city måste spela borta mot Southampton. Vi är fortfarande med i kampen, men det är svårare.
 • Förtjänar Leicester titeln?För mig kan Tottenham också vinna. De bästa måste vinna. Vi spelade 1-0 och 0-3 mot Tottenham och 1-1 två gånger mot Leicester, så de gjorde det lika mot oss. Jag tycker att Leicester förtjänar titeln för de har varit etta i många veckor. Det jag har sett idag, väldigt bra organisation. Vi kunde ha gjort mål, det är synd. Trots oavgjort applåderade fansen, det är signifikant.

Claudio Ranieri:

 • Om matchen:Prestationen var bra efter de 15 första minuterna. I början var vi lite rädda, United började bra och flyttade bollen bra. Efter vårt mål spelade vi bättre, det var chanser för båda lagen. Oavgjort var rätt resultat.
 • Om starten:Jag var inte orolig. Förr eller senare reagerar vi. På första frisparken gjorde vi mål. Målet ger oss mer självförtroende. Utan Jamie [Vardy] är det svårt för oss. De pressade högt, det var svårt för oss för de är väldigt bra.
 • Ranieri var också besviken på Fellainis agerande mot Huth.
 • Om situationen med Lingard och Simpson:När du spelar mot stora mästare måste du vara koncentrerad för de kan hitta på något speciellt.
 • Om straffsituationerna:Det är okej. För oss är det viktigt att visa vår karaktär och mentalitet.
 • Om morgondagens match mellan Chelsea och Tottenham:Jag vill se matchen. Men jag tror att är på flyget från Italien. När jag kommer hem får jag kanske reda på resultatet. Det är viktigt för oss att fortsätta drömma, fortsätta kämpa.