Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

MEN: United söker scout som inte ska kolla fotboll

Stuart Mathieson på Manchester Evening News kommer med en nyhet av det märkligare slaget. Enligt Mathieson söker Manchester United en person som ska överse klubbens scoutingverksamhet. Inga konstigheter så lång, men personen som söks ska sköta sitt jobb utan att kolla på fotboll.

Fast … en kan ju undra om personen som scoutade Marcos Rojo verkligen kollar på fotboll… (Sorry.)

Holländaren Henny de Regt har redan anställts för att arbeta tillsammans med Derek Langley, som är rekryteringsansvarig för unga spelare. United uppges nu söka scouter i ett antal länder, med ledande positioner lediga både i Europa och Asien.

Personen som ska överse scoutingverksamheten förväntas analysera alla rapporter och data som erhålls från det förbättrade nätverket av scouter och ska sedan ha det slutliga ordet vid rekryteringar.