Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: José Mourinho ny manager för Manchester United

Så har Manchester United fått en ny manager och det rör sig givetvis om José Mourinho. Den 53 år gamla managern har skrivit på ett treårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

I det officiella pressmeddelandet fokuserar Manchester United på att Mourinho har vunnit totalt 22 titlar sedan 2003, däribland ligatitlar i Portugal, England, Italien och Spanien samt Champions League två gånger.

José Mourinho:

Att bli manager för Manchester United är en speciell ära i sporten. Det är en klubb som är känd och beundrad världen över. Det finns en mystik och romans kring den som ingen annan klubb kan matcha.

Jag har alltid känt en samhörighet med Old Trafford; den har varit värd för några viktiga minnen för mig i min karriär och jag har alltid gillat mitt förhållande med Uniteds fans. Jag ser fram emot att vara deras manager och njuta av deras magnifika support de kommande åren.

Ed Woodward:

José är helt enkelt den bästa managern i fotbollen idag. Han har vunnit titlar och inspirerat spelare i länder genom Europa och han känner, givetvis, Premier League väldigt bra, och har vunnit tre titlar här.

Jag skulle vilja ta den här möjligheten att välkomna honom till Manchester United. Hans historik av framgång är ideal för att ta klubben framåt.

Artikeln uppdateras…