Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford gjorde succé i landslagsdebuten

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds Marcus Rashford är nu också Englands Marcus Rashford. Han kan nog räkna med EM-spel i sommar. På fredagskvällen gjorde han debut i a-landslaget då England mötte Australien i Sunderland. Gick det bra?

Dum fråga. Det går ju alltid bra när Marcus Rashford debuterar. I Europa League gjorde han mål med sitt första skott, det gjorde han i Premier League också och ikväll gjorde han mål på sitt första skott i landslaget. Rashford spelade som väntat från start och när matchen var 138 sekunder gammal sparkade han in bollen i mål.

Med sitt mål blev Rashford den yngsta någonsin som har gjort mål i landslagsdebuten för England.

Rashford gjorde landslagsdebut som en av de minst erfarna spelarna någonsin och den minst erfarna efter andra världskriget. Här har vi en kille som inte ens platsade i något av ungdomslandslagen i vintras.

England vann till slut med 2-1 mot Australien. Englands andra mål gjordes mycket snyggt av Manchester Uniteds Wayne Rooney. Australien reducerade på självmål.

Rashford fick spela 63 minuter i landslagsdebuten och gjorde även bortsett från målet en klart godkänd insats. Vi förutsätter att han blir en av de 23 spelarna som får följa med till Frankrike. Well played, son.

Rooney kom in direkt efter halvtid och gjorde sitt mål tio minuter senare. Han fick senare en smäll på foten men kunde spela vidare.

Vi ska också gratulera Chris Smalling som idag fick äran att bära kaptensbindeln. Det engelska försvaret såg som väntat lite skakigt ut men det insläppta målet kom givetvis efter att Smalling blivit utbytt.

Embed from Getty Images

På fredagskvällen gratulerar vi fritt och innan vi slutar ska vi också gratulera Unitedprodukten Tom Heaton som ikväll gjorde landslagsdebut.

Det spelades fler landskamper med Unitedintresse ikväll. Nordirland vann säkert med 3-0 mot Vitryssland. Paddy McNair spelade hela matchen som sittande mittfältare och rapporteras ha gjort en bra insats.

https://twitter.com/jonnyrobinson2/status/736294572456808448

Holland fick dock nöja sig med 1-1 borta mot Irland. Memphis Depay spelade första halvtimmen men Daley Blind saknades i matchtruppen.


Om videoklippen försvinner hoppas vi kunna bjuda på nya imorgon.